Jag tjuvstartar jobbåret med en workation

workation

Jag börjar officiellt jobba igen på tisdag den 10 januari. Då är jullovet för barnen slut och jag har vardagarna för mig själv. Men jag tjuvstartar faktiskt jobbåret med en workation redan till helgen. Smaka på ordet, W O R K A T I O N.

Semester gör mig rastlös

Sanningen är den att semester gör mig rastlös. Jag tycker väldigt mycket om mitt arbete och att vara ifrån det allt för länge gör att det liksom kryper i mig av inspiration och kreativitet. Även om jag, när jag har som mest att göra, längtar efter att ligga i en hängmatta med en bok så vet jag egentligen att stunden av lugn är kortvarig. Väldigt snabbt vill jag upp och göra något mer praktiskt.

En workation är en kombination av semester och arbete. Man gör vilsamma saker och varvar med kreativa arbetsstunder. Helt perfekt för en sån som mig.

Workation i Göteborg

Denna workation går av stapeln på ett hotell i Göteborg. Min hemstad. Tre glada entreprenörer kommer från tre andra städer för att tillsammans ha kreativ verkstad i två och en halv dag. Vi ska utifrån våra mål för företagsåret göra upp planer för hur allt ska förverkligas. Det räcker ju inte med mål. Det behövs en strategi också.

Vi kommer diskutera varandras mål och företag och hjälpa varandra med idéer och hur allt ska genomföras. Det blir som att sitta i hot seat och bli överöst med smartheter från de andra. Hur bra som helst.

Detta kommer varvas med hotellfrukostar, lunch på stan och bubbel på kvällarna. Och jag är rätt säker på att dagarna kommer att fyllas med skratt.

Vi har aldrig träffats IRL

Det häftigaste med det hela är att jag aldrig har träffat dessa tjejer. Vi har bara pratat med varandra online. Vi pratar i en chattgrupp på facebook varje dag om allt möjligt som har med företagande att göra och varje söndag klockan 19:00 har vi planeringsmöte tillsammans på zoom (som skype). Vi berättar för varandra vad vi ska göra under veckan och vilka mål vi har. Det hjälper oss att fokusera på rätt saker.

Men nu ska vi alltså träffas In Real Life. Imorgon. Tokroligt!

Detta inlägg har 12 kommentarer

 1. Gah! Glömmer bort hela tiden att vi inte träffats??

  1. Me too! Det kan liksom inte vara möjligt.

 2. Åh jag förstår inte att vi faktiskt bara har träffats online! Det ska bli så kul!

  Frihetsprenörer är min “online-familj” och ni andra 3 är efter alla våra fb-chattar, zoom-planeringssöndagar helt AWESOME personer att umgås med!

  Jag får så mycket energi, idéer & input dagligen av er. TACK!

  1. Sååå mycket energi. Vi kommer ha en fantastisk helg. Det är jag säker på.

 3. Ha en fantastiskt helg! Önskar ibland att jag inte bodde så långt borta, jag skulle också må bra av att träffa andra online-enterprenörer live.

  1. Tack! Ja, det är ett stort värde i att träffas tror jag.

 4. Låter härligt!! Skulle också behöva en workation! Hoppas att ni får det trevligt och att idéerna sprudlar. Kram

  1. Du får samla ihop några som du tror passar och åka iväg. Det behöver inte vara långt bort och avancerat alls.

 5. Men vilken underbar grej! Vilken styrka det finns i att gå ihop. Ensam är inte stark…

  1. Ensam är verkligen inte stark. Kul att komma iväg även om det råkar vara i min stad denna gången.

   1. Oooh så innovativt!! Ha det nu fantastiskt och kram!

Lämna ett svar

Stäng meny
×
×

Kundvagn