workation

Jag börjar officiellt jobba igen på tisdag den 10 januari. Då är jullovet för barnen slut och jag har vardagarna för mig själv. Men jag tjuvstartar faktiskt jobbåret med en workation redan till helgen. Smaka på ordet, W O R K A T I O N.

Semester gör mig rastlös

Sanningen är den att semester gör mig rastlös. Jag tycker väldigt mycket om mitt arbete och att vara ifrån det allt för länge gör att det liksom kryper i mig av inspiration och kreativitet. Även om jag, när jag har som mest att göra, längtar efter att ligga i en hängmatta med en bok så vet jag egentligen att stunden av lugn är kortvarig. Väldigt snabbt vill jag upp och göra något mer praktiskt.

En workation är en kombination av semester och arbete. Man gör vilsamma saker och varvar med kreativa arbetsstunder. Helt perfekt för en sån som mig.

Workation i Göteborg

Denna workation går av stapeln på ett hotell i Göteborg. Min hemstad. Tre glada entreprenörer kommer från tre andra städer för att tillsammans ha kreativ verkstad i två och en halv dag. Vi ska utifrån våra mål för företagsåret göra upp planer för hur allt ska förverkligas. Det räcker ju inte med mål. Det behövs en strategi också.

Vi kommer diskutera varandras mål och företag och hjälpa varandra med idéer och hur allt ska genomföras. Det blir som att sitta i hot seat och bli överöst med smartheter från de andra. Hur bra som helst.

Detta kommer varvas med hotellfrukostar, lunch på stan och bubbel på kvällarna. Och jag är rätt säker på att dagarna kommer att fyllas med skratt.

Vi har aldrig träffats IRL

Det häftigaste med det hela är att jag aldrig har träffat dessa tjejer. Vi har bara pratat med varandra online. Vi pratar i en chattgrupp på facebook varje dag om allt möjligt som har med företagande att göra och varje söndag klockan 19:00 har vi planeringsmöte tillsammans på zoom (som skype). Vi berättar för varandra vad vi ska göra under veckan och vilka mål vi har. Det hjälper oss att fokusera på rätt saker.

Men nu ska vi alltså träffas In Real Life. Imorgon. Tokroligt!

12 tankar om “Jag tjuvstartar jobbåret med en workation

  1. malin hammar-blomwall - Your Lifestyle Coach says:

    Åh jag förstår inte att vi faktiskt bara har träffats online! Det ska bli så kul!

    Frihetsprenörer är min ”online-familj” och ni andra 3 är efter alla våra fb-chattar, zoom-planeringssöndagar helt AWESOME personer att umgås med!

    Jag får så mycket energi, idéer & input dagligen av er. TACK!

  2. Patricia says:

    Ha en fantastiskt helg! Önskar ibland att jag inte bodde så långt borta, jag skulle också må bra av att träffa andra online-enterprenörer live.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *