Oj, vad det har varit härligt att läsa era bästa teminnen. Ett sant nöje. Ni har alla ljuvliga berättelser att dela med er av. Alla fyllda med värme.

Det var såklart så att alla var bra och alla är värda vinsten men så är det väl kanske alltid när det är en tävling där man får berätta ur ett personligt perspektiv. Jag, tillsammans med min redaktör, har valt ut vinnaren som med sin berättelse bekräftar min tes om att te är ett utmärkt redskap för att skapa stämning och fokus.

Linda Medina Karlsson skriver:

Mitt bästa teminne, ur många bra att välja mellan, är när jag gick på högstadiet. Min klassföreståndare och matematiklärare gjorde mina värsta lektioner till veckans bästa genom att ta in tevatten och stort urval på te in i klassrummet. Vi alla kom i god tid, gjorde iordning var sin kopp te, slog oss ner med våra matteböcker och bara andades in de ljuvliga aromerna i klassrummet.

Lugnet och friden var helt otrolig, fokuset blev skärpt och trots att jag verkligen avskydde matematik så fick jag riktigt bra betyg även i den svåra matten jag hade valt att gå på. Te, lugn, mys och arbetsro.

Te har alltid varit en del av min vardag, men jag tror att min lärare la grunden till det mer meditativa i att hitta sitt fokus medan man njuter av denna härliga dryck!

Grattis Linda till vinsten!  Du kommer att få boken Tid för te: Fokus. Sinnesro. Kreativitet och en påse med gott te i brevlådan efter den 6 november. Den får ha boksläpp först.

MEN eftersom det var flera riktigt bra så skickar jag även  en påse med gott te till Iona Lorentzon för sitt minne som fick mig att le igenkännande:

Det är många år sedan, jag och min bästa vän delade lägenhet och vi satte oss alltid på golvet i lilla köket mittemot varandra och drack te. Det fanns inte plats för bord därinne för det var så litet, men mysigt kan jag lova. På en kär gammal trasmatta med stjärnorna utanför fönstret. Och som ALLA gånger vi drack te fick jag höra: OJ, vad lite du fick. Haha. Då hade vi ju inga bestämda muggar, utan det var min vän som hällde upp och det blev ALLTID jag som fick det minsta i koppen. Vi ler fortfarande åt detta. Det är 15 år sedan. Nu innehar jag en väldans stor tekopp som jag gärna häller upp själv, men om någon häller mindre i min kopp så ler jag bara. Tack för mig.

Tack alla för era fantastiska bidrag. Ni andra kommer att få se ert bidrag på Facebook framöver.

MITT BÄSTA TEMINNE

6 tankar om “Godmorgon måndag: Vinnaren i tävlingen ”Mitt bästa teminne”

  1. Barbro Olsson says:

    Te är bra grejer!
    Studenthemstiden på Viktor Rydberg var ägnad åt tedrickande.
    Mina tre år i England gjorde till en livslång vana.
    Våra 16 år av att bjuda hit en Qigonglärare från Kina gav ett annat perspektiv, lätt exotiskt med Jasmin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *