Hej vänner!

Post-its är bra att ha till mycket. Det får inte plats speciellt mycket på en lapp vilket innebär att det som skrivs ofta är viktigt eller kärnfullt.

viktigaste post-it

Vad skriver du på en post-it?

På en post-itlapp kan du skriva meddelanden till din kollega eller en familjemedlem och du kan skriva sådant du vill komma ihåg. Jag har sett skrivbord fulla med lappar i någon form av ordnat kaos. De blir helt klart använda de där små lapparna.

viktigaste post-it

Skriv till dig själv

Händer det att du skriver meddelanden till dig själv? Det tycker jag är ett bra användningsområde för dessa små lappar. Jag är i ärlighetens namn inte speciellt förtjust i post-its. Jag tror inte dom dem kan man säga. Det blir en väldigt rörig planering om de används till det och tankarna som står där blir så väldigt spridda. Men egenmeddelanden det tror jag på. Mycket!

Om du använder dina post-it till att skriva viktiga beslut, ett mantra eller det mål du arbetar mot just nu och sätter upp lappen synligt då gör den verkligen skillnad. Det du skriver händer brukar jag säga och effekten av att du dessutom ser det du skrivit varje dag gör det ännu mer sannolikt att det händer. Du har det top of mind helt enkelt. Det kan inte annat än bli bra.

viktigaste post-it

Din viktigaste post-it

Vad står det på din viktigaste post-it? Kanske har du inte skrivit den än men vad skulle det stå om den redan fanns? Fundera på det tycker jag. På min post-it står det just nu:

Bosslady – make it happen!

Jag varierar den där lappen med jämna mellarum och tidigare har det stått:

 • En sak i taget
 • Det kommer hända. Jag lovar.
 • Lite till. Du kan.
 • Walk the talk.
 • Today, not tomorrow

Så vad står det på din post-it?

2 tankar om “Vad står det på din viktigaste post-it?

 1. Malin Lundskog says:

  Växlar oxå orden på mina reminders till mig själv. Just nu står det GLAD FRI STARK!

  Post it är f.ö. superbra att ha när jag planerar skrivprojekt – för att flytta om och hit o dit o fram o tillbaka …

  Nyfiken på vad du ska make happen 🙂

  • Dorotea says:

   Ah! Ja, när man skriver bok kommer de verkligen till pass. Det hade jag glömt. Make it happen står för att ta steg framåt mot min vision varje dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *