börjor och slut

Vikten av börjor och slut

Hej!

Börjor och slut. Är de viktiga? Jag vill påstå att de är det.

Börjor och slut

Sommaren börjar 1 juni. Semestern 1 juli och jobbhösten den 1 augusti men sommaren är absolut inte slut förrän i slutet av september. Ett projekt börjar på ett visst datum och avslutas på ett annat  bestämt datum.

Fredag hela veckan

Detta är bara exempel på datum och börjar och slut. Mina börjar och slut kanske det är. Så som jag delat in den här tiden på året. Jag gör det för att jag driver eget och behöver börjar och slut för att känna att jag skapar resultat och att jag har ett tydligt jobbår. Det försvinner lite som egen. Jag kan välja att ha fredag hela veckan eller bara måndagar om jag vill. Det är en skön frihet på ett sätt.

Människor behöver tydlighet

Jag tror att vi människor behöver lite tydlighet. Något som avgränsar och samtidigt skapar en kontinuitet. Det ger energi att fortsätta och den kreativitet som behövs för att ta sig framåt i livet och i jobbprojekt. Det är lite som det här med att augusti känns som en nystart fast man inte gått i skolan på herrans många år men känslan infinner sig. Det har med att det är en början. Det är en tydlig linje som säger: Nu kör vi!

Skapa dina börjor och slut

Tiden är indelad i cykler men egentligen finns den inte. Hur skulle vi klara oss utan den indelningen? Det är svårt att veta för vi vet inget annat men jag tror att det skulle vara förvirrande. Vi gillar det.

Att skapa tydlighet görs ofta automatiskt. Du har dina skiljelinjer. Vissa styr du själv och andra är satta av andra. De ger dig förhoppningsvis det du behöver för att ta nästa steg. Om du inte känner den känslan så är det nog klokt att du funderar på vad du saknar. Kan du skapa en början som ger dig det du behöver för att utföra det du vill utföra.

Nu börjar min jobbhöst

För mig har jobbhösten startat men sommaren är inte slut. Det är en början på en sak och fortsättning på en annan. Klart och tydligt!

2 tankar om “Vikten av börjor och slut

 1. Malin Lundskog säger:

  Åh, håller med dig: så himla viktigt med börjar och slut! Och sånt som följer med oavsett (goda vanor och sköna rutiner …)
  Driver ju också eget och hade jag inte haft någon form av inramning hade jag kunnat jobba dygnet runt. Det är ju sååå kul! Eller träna dygnet runt. Det är ju sååå kul 😉

  Klart och tydligt mitt i all kreativitet är bäst!
  heja dig!
  Kram M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *