varför en bullet journal

Frågan om vad det är som gör att en Bullet Journal skulle vara bättre än en planeringskalender får jag ofta. Och mitt svar är alltid: Du kan samla allt i en och samma bok.

Vad är en Bullet Journal egentligen?

En Bullet Journal är en planeringskalender, alla att-göra-listor, dagboken och post-it-lapparna kombinerat i en. Du samlar alltså all planering och alla viktiga uppgifter och sådant du känner att du vill ha kontroll på på samma stället. Du slipper leta efter den där lappen som du skrev något viktigt på.

I en Bullet Journal kan du skriva dina projektplaneringar och logga framsteg under projektets gång och du kan även använda den till att skriva dina olika mål och kolla av hur du förhåller dig till dessa med jämna mellanrum.

Så om du känner att du vill ha struktur på din vardag men också brukar skriva dina träningsupplägg på papper för att komma ihåg dem så kan du nu skriva in dem i samma bok som du har din planering och dagens att-göra-lista.

Det finns egentligen inga begränsningar på vad du kan fylla din BuJo med. Den ska vara din hjälp i vardagen och avlasta din hjärna från att hålla reda på allt.

bullet journal

En kort beskrivning av ”fenomenet”

Man kan förklara det så här:

En planeringskalender eller en att-göra-lista har för det mesta fokus på framtiden medan en dagbok lägger vikt vid det som har hänt idag. I en Bullet Journal kan du samla då, nu och sedan. Du får en helhetsbild av ditt liv.

Det du helt enkelt vinner med att skapa din egen planeringskalender är att du skapar ett system utifrån vem du är som människa istället för att behöva anpassa dig efter en färdigtryckt kalender som du köpt i pappershandeln. Du kan själv välja om du vill använda dig av Ryder Carrolls system eller om du vill använda ett eget som du känner dig trygg med. Din kalender kommer att vara unik. Det är det jag tycker är det absolut bästa. Min är min. Och din ser förmodligen ut på ett helt annat sätt. Visst är det charmigt?

bullet journal

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *