Gå in i året med mjukhet.

Varje år är det samma sak. Vi ska lägga året som varit bakom oss och springa in i nästa år. Ja, springa. Det känns så i alla fall. Varför denna längtan efter ett nytt år? Alltså jag fattar. Jag älskar nyår och jag älskar hela grejen med det vita arket papper. Känslan av att börja om. MEN är varje år så dåligt att vi så tydligt vill och behöver bli av med det?

Ett år av erfarenheter

Jag förstår ju att både 2020 och 2021 har varit påfrestande år i och med pandemin men allt har ju inte varit dåligt för det men det här handlar inte om pandemin. Det handlar om en mentalitet som är återkommande. Detta sker varje år. Vi ska skynda oss, springa sprinterlopp, över linjen som markerar det nya året och med det också planera upp det redan nu. Och ja, jag ingår i den skaran som pratar om nytt och planering men jag förstår ändå inte hetsen och ogillandet av det som varit.

Det som varit är erfarenheter även de dåliga händelserna. Det som varit är minnen som mycket väl är värda att vårdas. Det som varit är kunskap inlärd. Det som varit är du. Du är summan av året som varit. Summan av alla år som varit. Ska det vara negativt?

Det är dags att vända trenden

Jag tycker det är dags att vända trenden från det hetsiga slutet till en mjuk övergång där vi sammanbinder åren med varandra. Det är därför nyårsafton är min favorithögtid. För mig är den ceremoniell. Den är stämningsfull. Jag ser fram emot att sammanfatta mitt år och fundera på vad jag vill ta med mig över till nästa år. För jag vet att jag har makten att göra det. Jag kan påverka min tillvaro. Tragedier och pandemier styr jag inte över men jag styr över min vardag och mitt sätt att hantera det som sker.

Jag tycker det är synd att det pratas så negativt om året som är den här tiden på året. Jag är för planering. Jag är för ledord. Jag är för affirmationer.Du vet ju att jag är nörd inom området.

Jag är emot hets, stress och att inte vårda sina erfarenheter och lärdomar.

Gå in i året med mjukhet

Jag vet inte om jag får fram min poäng här och kanske gör det inget. Jag behövde helt enkelt bara få ur mig det för jag har tänkt på det mer än vanligt i år. Förra året var ett så speciellt år och längtan efter nystart var gigantiskt. Jag fattar känslan när ett år varit fyllt av tråkigheter jag gör verkligen det. 2021 blev inte heller den nystart som så många hoppades på. Det kan 2022 bli om du väljer att den ska bli det. Pandemi eller inte.

Gå in i året med mjukhet. Ta med dig ditt ledord och din plan och för allt i världen – ta med det du lärde dig under 2021. Shit, vad bra grejer det förmodligen är.

Om du vill starta året mjukt så tycker jag att du ska hänga med på årets första Bootcamp – Write to feel better. Startar den 17 januari.

2 tankar om “Varför denna längtan efter ett nytt år?

  1. Yvonne says:

    Detta med att se med tacksamhet på livet, året, dagen har jag praktiserat rät många år nu och det har stor inverkan på mitt liv. Att fokusera på det negativa eller att ta mitt avstamp i det negativa existerar inte och det är oerhört befriande. Och de som gör det – det blockerar jag bort. Det fäster inte hos mig. Är man tacksam kan man inte vara negativ. Realist ja. Men inte negativ. Det har ingen plats i mitt liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *