Vem är det egentligen som har bestämt att du ska börja med dina mål, intentioner eller visioner den 1 januari? Visst är det ett tydligt avstamp men det är inte definitivt att det är just då du ska starta med alla dina planer. Följ ditt flow och börja här och nu. Vad kan du börja med redan idag?

En färskvara

En idé eller en intention är något av en färskvara när det kommer till din motivation. När du sitter och skriver ner dina tankar och kanske till och med gör en plan över hur du ska gå tillväga är du laddad att sätta igång. Kanske känner du dig nervös och till och med lite rädd men du känner dig redo att ta tag i det. Du har bestämt dig att detta är viktigt för dig. Och där och då lägger du undan det du skriver för än är det inte den första januari.

En underlig tanke och handling egentligen!

Ta med det du vill in i det nya året

Ta istället med dig vanan, känslan eller önskan in i 2021. Vänta inte på att den ska få fäste utan följ ditt flow. Det är ju i flow du är när du sitter där och ser in framtiden. Det finns något speciellt med att dra igång i stunden då när andan faller på. Det ger en boost, självförtroende, att du kan. Det manifesterar, betygar, för dig att det du skrivit ner är du värd och genom att du sätter igång tar du till dig det. Du gör det sant för dig själv på riktigt.

Du är värd förändring

Du är värd den förändring du vill göra och framför allt är du kapabel att göra den så vad är då vitsen med att vänta? Jag förstår att det finns tillfällen då väntan är nödvändig för att det faktiskt finns ett datum kopplat till händelsen men för det mesta gör det inte det. Datumet den 1 januari är påhittat. Det är då det är bestämt att ett år startar och det finns något ceremoniellt kring det. Det tycker jag också. Jag älskar ju nyår mer än någon annan högtid men det har inte ensamrätt på börjor.

Skapa momentum idag

Att sätta igång direkt visar att du är dedikerad. Det visar att du tror på din förmåga. Att sätta igång gör att du håller kvar ditt flow en stund till och att motivationen får det momentum som den behöver. Motivation drivs nämligen av att du gör något och att du ser att det händer något. Det krävs inte stora resultat. Det krävs enbart att du ser att du tar steg framåt. Motivation är speciellt på det sättet. Motivation gillar framåtrörelse så när du stannar upp och väntar på det rätta datumet avstannar motivationen och när datumet kommer behöver du trigga igång dig igen. Starta istället momentum idag.

Även jag gör så här

Jag har gjort det här om och om igen. Jag är laddad till tänderna när jag sitter där och skriver och sedan när det väl är dags att påbörja projektet känner jag inte för det eller så har modet som jag behövde försvunnit. Jag får sätta mig igen och se över vad jag skrivit och göra nya anteckningar för att komma tillbaka till känslan och det flow jag initialt hade. Det är klart att du kommer tillbaka till det igen när du återupptar men hur fint vore det inte att låta framåtrörelsen och känslan stanna hos dig från första början.

Då meningsfullhet är ordet för mig under 2021 och det i sin enkelhet betyder att jag under 2021 vill fokusera på det som är viktigt för mig och det som ger mig den känsla jag vill ha, då är det där någonstans jag behöver börja. Jag har det inte helt tydligt för mig än men några saker har jag plitat ner på mitt papper. Jag ska under dagen idag välja något av det jag vill ha mer av i mitt liv och agera på det. Det jag gör behöver inte vara stort eller väl genomtänkt. Det ska mer vara det som startar en våg som stjälper över i 2021.

Vad kan du börja med redan idag?

Så vad väljer du? Vad har du där på din lista som du kan göra redan idag och ge en skjuts in i det nya året? Jag är helt säker på att du har något du kan göra redan nu. Ge dig själv det i nyårspresent. Slå in det fint med din önskan och med den motivation du har idag.

En tanke om “Vad kan du börja med redan idag?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *