Vad har du i din väska?Idag bjuder jag på ett kanske ovanligt inlägg för att vara mig men om du fortsätter att läsa så kommer du snart förstå att så udda är det inte. Jag ska prata väskor. Handväskor, ryggsäckar eller tygväskan. Vilken som, men den du använder. Den du tar med dig vart du än går. Min fråga är: Vad har du in din väska?

En väska full med saker

När jag ska iväg någonstans, på ett möte eller en fika på stan är det min rosa väska som följer med och i den lägger jag ner sådant jag tror jag ska behöva. En penna, min anteckningbok, plånbok och kanske ett läppstift. Och mobilen såklart. För det mesta lägger jag även ner en kamera. Ska jag på ett möte kanske jag tar med mig min dator och visitkort. Det beror helt på vem jag ska träffa.

Vad har du i din väska?Allt det här är saker jag speciellt packar ner men vad ligger redan i väskan? Finns det något som alltid ligger där? Javisst gör det det. I min väska har jag en samling med pennor eftersom jag lägger ner en ny penna varje gång jag ska iväg någonstans och är väl inte alltid så flitig på att ta ur dem igen. Där ligger alltid minst ett läppstift, mina hemnycklar, ett puder och puderborste för att snabbt trolla bort skimmer i ansiktet, en karta med alvedon och min BNI-namnbricka. Detta är standard.

Förutom min rosa väska har jag också en tygkasse med älgar på som jag är väldigt förtjust i. I den ligger det oftast inte så mycket mer än någon av mina böcker. För tillfället Jag ska bara-boken.

Vad har du i din väska?Säger din väska något om dig som person?

Vad säger detta om mig? Är det så att en väska kan tala om något om personen som äger den? Det tror jag. Precis som när jag skrev om att ett skrivbord säger mycket om personen som brukar sitta där occh arbeta säger också din väska en hel del om vad du är för person.

Min rosa väska säger, hej jag har inget emot att synas. Jag är redo att skriva ner mina tankar eller dina idéer. Den talar om att jag tycker om att fånga ögonblick eftersom kameran är med. Det räcker inte med mobilkameran utan fint ska det vara. Jag är beredd att ge mig in i ett seriöst möte och kan till och med fräscha till mig lite med både puder och läppglans. Och BNI-brickan kanske säger att jag är väldigt förtjust i människor och nätverkande eller mer troligt att jag inte vill vara utan den på onsdag morgon.

Vad har du i din väska?Älgväskan säger, hej författaren som alltid är beredd att sälja en bok. Den är inte lika tillrättalagd men bilnyckel, hemnyckel, en penna och en anteckningsbok går att klämma ner. Kanske till och med en kamera men tydligen duger mobilkameran i det här läget.

Vad säger din väska om dig? Berätta.

Vad har du i din väska?

8 tankar om “Vad har du i din väska?

 1. Helena Roth says:

  Tja du.

  Jag har genomgått en minimalistresa vad gäller det där… från stora bylsiga väskor, till en lite mindre handväskerygga som jag hade på ryggen då jag insåg att axelväskor (hur små de än var) faktiskt smärtar ryggen min. Sen köpte jag en lädermagväska på medeltidsfestivalen i Århus för – tja, gisses, vad kan det vara, kanske – sju (?) år sedan som jag gick med länge länge, trots alla som tyckte jag såg reellt töntig ut i den. Men numera så har jag fånen i ena bakfickan, nyckeln i ena framfickan, och ett litet visitkortsetiu med körkort och kreditkort i andra baklomman. Så ingen väska längre! Alla de där bra-att-ha-sakerna behövs inte, har jag gradvis upptäckt.

  • Dorotea says:

   Vilken väskresa du har gjort. Jag äger knappt kläder med fickor så de skulle inte fungera för mig. På sommaren tar jag ofta bara plånbok och mobil med mig men det blir lite krångligt utan väska.

 2. Annica says:

  Hm. Alltid en plånbok, mobil, en powerbank, en kalender, en anteckningsbok, flera pennor, en binda och ibland nappar, blöjor och våtservetter. Men även barnens strumpor, trosor och ombyten och sådant.

  Den säger att jag är en småbarnsmamma. Men också en som antecknar mycket för att komma ihåg.

 3. Anna Forsberg says:

  Jag gillar inte väskor så undviker att ta med mig om jag kan. Har kreditkortsfack på telefonen så oftast tar jag bara med mig telefonen. Måste jag ha nycklar, dator, visitkort el. annat har jag olika väskor beroende på innehållet som ska med.

  • Dorotea says:

   Jag tycker om väskor till min mans fasa. Nä skämt åsido, jag har inte köpt ny väska på flera år. Att ha de viktigaste i telefonen funkar utmärkt.

 4. Palle says:

  Kanske lite otippat ett en man använder väska men 😉

  Förutom att jag har baggen med träningsprylar med mig till gymmet så har jag en axelremsväska med plånboken, mobilen (med kreditkortsfack), visitkort, Alvedon och hemnycklar. Ibland åker en powerbank eller mobilladdare med.
  Känner mig beredd på det mesta på det viset.

  Anledningen till att jag började med axelremsväska var att byxorna och jackorna lätt kunde fyllas med saker och det var varken snyggt eller praktiskt men däremot slets byxorna och jackorna hårt.

  • Dorotea says:

   Hehe. Fast det är väl ganska vanligt med väska för män nu. Jag tycker jag ser det mest hela tiden. Jag tycker axelremsväskorna för män är snygga.

   Det där med allt i byxfickorna förstår jag kändes jobbigt. Det ser inte så propert ut om om allt det där du nu har i väskan ska med.

   Så fortsätt med väska du tycker jag 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *