Vet du om att natten mellan sista juni och första juli får du en extra sekund? Jepp, en hel sekund. Jaha, tänker du, vad kan jag göra med en sekund? På en sekund hinner du ingenting men så är det. Du får en sekund till godo. Här kommer ett förslag på hur du kan utöka din sekund till något mer bestående.

Hur det kommer sig får du läsa dig till själv men det har något med att månens dragningskraft gör att jorden snurrar långsammare och långsammare och därför förlorar vi i tid. En man vid namn Daniel Gambis är herre över tiden och meddelar när det är dags att lägga till en extra sekund. Denna sekund kallas för skottsekund och infaller då och då. Sedan 1972 har vi fått 25 skottsekunder.

Eftersom en sekund är för lite att göra något vettigt med så tycker jag att vi lägger till 899 sekunder så det blir 15 minuter. Sätt dig på ett tyst ställe och slappna av. Varva ner. Använd femton minuter om dagen till tid för dina tankar att landa. Välj en stund på dagen som passar dig bäst. En paus på jobbet, på morgonen eller före du lägger. Under dessa minuter är tanken att du inte ska göra någonting alls utan bara fokusera på att få ro i sinnet. Testa och se vad som händer och berätta gärna sedan vad du upplever. Vi börjar den 1 juli och testet pågår under 7 dagar till den 7 juli. Vad tror du om det?

[bctt tweet=”15 minuter är 1% av ditt dygn. Gör dem till din meditationsstund.”]

Tanken är förstås att göra detta till en vana. Att ge dig själv en stund varje dag till att varva ner genom att göra ingenting.

Utmaning: 15 minuter till sinnesro. Gå med i evenemanget på Facebook.

 

Skärmavbild 2015-06-24 kl. 00.21.13

 

Bild lånad från DN.se

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *