Ur kaos kommer lösningar

Ur kaos kommer lösningar

Hej vänner!

Idéerna rusar i 200 knyck i mitt huvud och jag försöker fånga alla på en gång. Det är en omöjlighet det vet jag ju så känslan när allt faller på plats är helt magisk.

När allt faller på plats

Jag planerar ju inför hösten och har under tre veckors tid jobbat med att göra tydliga mind maps och att göralistor som matchar. Jag har utgått från företagets behov och applicerat mina idéer. Jag har lagt till och dragit ifrån. Det har helt ärligt varit en enda röra. Kaos.

Ur kaos kommer lösningar

Kaos är bra. Jag är nöjd när jag känner kaos för då vet jag att jag är på väg någonstans. Jag är fast övertygad om att ur kaos kommer ordning. I kaoset finns de bästa lösningarna och det är för mig att försöka lokalisera dem. En riktig utmaning vissa gånger helt klart.

Idag när jag sitter med min tisdagslista inser jag att kaoset har lagt sig. Jag känner att jag har koll på vad jag behöver göra och vad som är näst på tur. Det är mycket jobb kvar men nu känns inte vägen till  
1 augusti krokig med skarpa kurvor utan mer mjuk och följsam.

När allt faller på plats

Det viktiga i processen

Vad är det viktiga med den här processen? Tiden! Du behöver våga ge det tid. Du behöver våga tro på att det du fiskar efter finns där men att det just nu är mer en känsla än något konkret. Låt tankarna snurra, skriv dem på papper och låt det sedan bara vara ett litet tag. Gör de sakerna som är självklara och låt resten komma.

En idé kan vara hastig men sedan behöver den gro och utförandet tar tid. Det är så det är.

Detta inlägg har 10 kommentarer

 1. Mm, kaoset kan vara jobbigt att vara i, men det finns så mycket kraft och kreativitet i det!

  1. Otroligt mycket kreativitet om man vågar sig på att dyka rätt in.

 2. Håller med, kaos är rätt bra emellanåt. Och ju mera kaos man utsätts för, och rider ut det, desto lugnare och tryggare blir man nästa gång eftersom man vet att man fixar det.

  Kram Lena

  1. Tryggheten är fin. Nervositeten med på ett sätt.

 3. Kloka ord som jag ska ta till mig. Jag vill gärna ha lösningen klar med en gång men erfarenheten säger mig att det är precis så som du säger. Ge det tid! Nu ser jag fram emot hösten.

  1. Ge det tid. Fungerar varje gång.

 4. Jag skapar till och med kaos … Alltså, omedvetet så ordnar jag till kaos för att inte behöva fatta beslut typ. ha ha ha! Men håller med: ur kaos kommer ordning! Och håller med om det där med tid – lika viktigt oavsett vd det är en hittar på. Tid och tålamod! Always mer än en tror …

  Blir kul att se vad du hittar på till hösten! Jag har ordnat till n del kaos och är redo för höstlanseringar …

  1. Hahahah! Oj, vad jag känner igen mig i det där. Tålamod…gah! Jag är inte redo för höst än men snart så…

 5. Det där med att ge saker och ting är jag dålig med, vill att allt ska hända nu och med en gång. Allra helst när jag får en sån där otroligt fantastisk idé 😉

  1. Hehe, ja idéer är “farliga”. Det som är bra med att ge det tid är att antingen inser man att idén inte är värd att lägga tid på eller så ger man idéen möjlighet att forma sig till det du verkligen vill ha.

Lämna ett svar

Stäng meny
×
×

Kundvagn