Uppstart av jobbhöstenDå är dagen här. Dagen då det är dags att börja jobba heltid igen. Jag har fortfarande sommarlovsbarn hemma men det går att jobba ändå. Jag behöver få igång jobbhösten nu och det vankas en viktig deadline. Jag är redo för uppstart av jobbhösten.

Uppstart av jobbhöstenUppstart av jobbhösten

Det här med uppstart är omtvistat. Vissa tycker det är fantastiskt och är superpeppade och andra behöver mer än en spark i baken. Jag förstår. Att komma igång är svårt men det är värt det. Varför? Jo, för att utan att börja blir det inget avslut. Självklart det där men trots det inte lätt.

För att komma igång behövs det oftast mer än energi, vilja och pepp. Det krävs en tanke och en idé om förloppet på uppgiften. Det behövs även en förståelse för sitt eget arbetsbeteende. Vad påverkas du av när du arbetar och vad krävs för att behålla momentum. Det är inga enkla frågor. Det kräver arbete och det kräver en självanalys.

Men energi, vilja och pepp ska inte förringas. Det tar dig en lång väg.

Den här veckans tema är uppstart och att komma igång med jobbet. Passande va?

Uppstart av jobbhöstenMin vecka

Jag har planerat min vecka i detalj och tror att jag har var jag behöver för att snabbt komma in i jobb-mode. Jag har en klient inbokad denna veckan. Coachinghösten har inte kommit igång än. Det är precis så jag vill ha det. Jag vill alltid börja med gott om tid att få allt på plats först.

Måndag

Eftersom jag planerade så detaljerat igår så behöver jag inte ägna min förmiddag till veckoplanering utan första arbetsblocket dedikerar jag till mitt sommaruppdrag. Jag behöver skicka in det jag har gjort för granskning så att jag helt säkert vet att jag gör som det är tänkt.

Vid elvatiden kommer en kollega. Vi ska jobba tillsammans. Inte nödvändigtvis med samma sak men mitt emot varandra. Det är alltid trevligt med sällskap.

Tisdag

Jag fortsätter att jobba med mitt sommaruppdrag men mesta tiden har jag tänkt att greja med kursinnehåll. Under förmiddagen bryter jag för ett coachingsamtal.

Det är dags för livesändning för deltagarna i medlemsprogrammet. Den handlar alltid om veckans uppgift. Ämnet i augusti är planering.

Uppstart av jobbhöstenOnsdag

Inget inbokat så det blir en kreativ dag. Kommer jobba med kursinnehåll och så ska jag spela in film för youtube. Det är dags att kicka igång

Torsdag

Det blir som på onsdagen men på eftermiddagen får jag besök av ännu en kollega – min redovisningsekonom. Hon ska få ekonomipärmen så hon kan fixa kvartalsmomsen och så ska jag hjälpa henne med lite grejer.

Fredag

I vanlig ordning jobbar jag halvdag och fokus ligger på avslut och utvärdering. Blomsteraffären där jag alltid köper min fredagsbukett kommer ha öppnat efter sitt sommaruppehåll så jag tar säkert en cykeltur dit.

Helgen

På lördag ska vi hjälpa våra fina vänner att flytta. Eller vi och vi. Mannen ska hjälpa till att bära. Jag ska titta på. På eftermiddagen ska vi hem till min syster på kräftskiva. Min svåger fyller år.

På söndag vankas det söndagsfilm i vanlig ordning.

Vad ska du göra i veckan?

 

2 tankar om “Uppstart av jobbhösten

  1. Palle says:

    Även om jag förstår vitsen av att planera så är jag ännu inte så duktig som du.

    Uppgifter finns – t.ex. inventera läget och planera – men är inte så tidsbestämt.

    Tack för inspiration.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *