Kanske har någon undrat varför jag inte skriver några inlägg om Bullet Journaling längre. Har jag slutat använda den metoden för min planering? Inte alls men jag lägger ingen som helst tid på att göra mina sidor fina längre och då är det inte lika kul att dela med sig. Ugly Journal är mer min stil nu för tiden.

Fortfarande praktiskt

Även om jag inte längre gör fina ramar kring rubrikorden eller skriver vacker kalligrafi så är det en praktisk och användbar metod. Det är inte den vackra handstilen som är grejen med Bullet Journaling utan hur planerandet hjälper dig i vardagen. Metoden har oändliga möjligheter och är anpassningsbar till varje persons behov. Det är därför jag förespråkar den helt vanliga anteckningsboken och pennan. Inget tekniskt krångel och snabbare inlärningskurva.

ugly journal

Ugly journaling

Jag tycker absolut det är helt okej att lägga tid på att göra fint om man vill men det får inte ta tid från själva görandet av det du planerar i den. Detta är en balansgång som jag märker är svår. För mig var det inte att jag la för mycket tid på pysslet utan att jag kände press att det skulle vara så väldigt bra gjort. Jag tappade helt enkelt suget men själva planerandet fortsatte jag med.

Nu är det mest listor över veckans eller månadens sociala medieinnehåll och mina att göralistor. Inte lika mycket av den dagliga planeringen för det har jag såpass bra koll på så jag behöver inte lägga så mycket tid på att skriva ner den. Inte mer än dagens prioriteringar och tider att hålla.

ugly journal

Kul med pyssel

Detta betyder inte att jag inte tycker om att pyssla eller träna kalligrafi. Det gör jag fortfarande men jag gör det inte som ett krav i min Bullet Journal. De dagar jag känner för det så tar jag fram färgpennorna och finpennorna och kan sitta i timmar för att jag tycker att det är så roligt. Det är så jag vill ha det. Det ska kännas lustfyllt.

ugly journal

12 tankar om “Ugly Journal är mer min stil

 1. Charlotte says:

  Så intressant, jag har aldrig tänkt på att mina anteckningar ska vara snygga för öga eller att en planeringskalender ska vara det. Jag är mest glad om jag kommer ihåg att göra listor öht <3

 2. Maria says:

  Intressant att läsa om dina reflektioner. Har själv kommit till ungefär samma insikt 🙂 använder du någon annan sorts kalender eller är BuJo:n din enda?

 3. Stella Scott says:

  Jag planerar sällan för hand numera eftersom jag vill att det ska synas via moln, i alla mina apparater. Jag har dock en stund på morgon, 30-60 min. innan jag rör mobilen el dyl. Jag ställer frågan: Vad kan föra mig framåt idag? Och när det kommer en tanke så skriver jag ned den, fult, i en egen idébok. Nästan allt annat är digitalt. Mest använder jag Evernote.

  • Dorotea says:

   Jag har mina listor och min dagliga plan på papper. Resten ligger i molnet. Din fråga är mycket bra och relevant och jag tror säkert din ”fula” handsstil är helt perfekt.

 4. Efwa says:

  Jag blev också mätt på allt dekorerande men bujon överger jag aldrig. Det är första gången ett planeringssätt fått mig att stanna kvar och utveckla det istället för att leta efter något nytt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *