Tredje veckan med Bullet Journal

Tredje veckan med Bullet Journal är nästan slut och jag vänjer mig mer och mer för varje dag att jag har den. Den har blivit en självklar del av min planeringsrutin.

Den senaste veckan har jag testat att ha en tidslinje i överkant på min dagsplanering. I den markerar jag vad jag aktiviteter jag har inplanerat på specifika tider och blockar av tid för inplanerade uppgifter jag vill göra under dagen. Jag har detta färgkodat för att snabbt kunna se vad det är för typ av aktivitet. Det tycker jag har fungerat väldigt bra.

Bullet Journal

Att jag har valt att använda en tidslinje på det här sättet har gjort att jag faktiskt får plats med en dagsplanering över en sida istället för ett uppslag. Fast det kan också vara för att det har varit lov och jag inte har haft lika mycket som vanligt inplanerat.

Bullet Journal

MEN det absolut bästa med Bullet Journal måste jag säga är det här att man inte behöver göra sina sidor i ordning. Det är rentav briljant. Istället för att känna att man har tänkt fel eller behöver sitta i förväg och planera varje sida så vänder man bara blad och gör den sida man vill och sedan markerar man det i sitt index i början av anteckningsboken. Jag älskar det.

Om du vill läsa om Bullet Journaltestet från början så kan du göra det här:

Testar Bullet Journal-metoden
Fem första dagarna
Faktiskt passar Bullet Journaling perfektionisten
Jobba eller vara ledig

Bullet Journal

 

 

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Jag har hamnat i en svacka på jobbet och känner att jag inte gör någonting. Arbetet är inte motiverande och jag sitter här på kontoret och väntar på att dagarna ska gå. Har du några tips på hur man kommer ur det och blir lite mer peppad och en “doer”?

    1. Det är en STOR fråga. I första hand: se över vad som motiverar dig. Vad driver dig framåt? Tänk på att det som kan vara drivande i arbete inte behöver finnas på arbetsplatsen. Du jobbar kanske för att uppnå ett större mål?

      Detta är en fråga som behöver delas i bitar och diskuteras. Mejla mig så kanske vi kan komma på något sätt att hantera det på ett bra sätt.

Lämna ett svar

Stäng meny
×
×

Kundvagn