Det är mycket nu. Julen närmar sig och förutom att den ska förberedas med julklappsinköp och matlistor så ska även arbete göras klart före ledighet. Är det så du har det? Av den anledningen tänker jag att denna veckan ska vi fokusera på det vi är tacksamma för. Det är lätt att glömma i all stress. Så tre tack(sam) i rad, för tacksamhet är en positiv känsla.

TACKSAMHET

Tacksamhet är en positiv känsla vi känner för något som hänt, något vi sett eller något vi känt. Ska man definiera tacksamhet enligt ordets rätta betydelse så ska det vara något som någon annan har gjort. Alltså en handling som på något sätt kostade personen som utförde den, upplevs värdefullt för den som handlingen är riktad mot och det ska vara en medveten handling.

Jag känner dock att det finns mer i det här med att vara tacksam. Jag kan vara tacksam för att det är fint väder eller för tystnad och det är ingen handling som någon annan utför för min skulle. Så jag breddar gärna begreppet varken det är rätt eller inte.

TÄNK PÅ TRE SAKER

Avsluta din dag med att tänka på tre saker som du känner dig tacksam för. Det känns extra skönt att tänka sådana tankar när dagen har varit tuff. Då kan det negativa vändas till något positivt och det blir lättare att somna kanske.

Om du känner dig stressad under dagen tycker jag du ska ta dig en kort paus och även då tänka en tacksamhetstanke och se hur det påverkar din känsla. Jag tror nämligen att det påverkar oss mycket mer än vi tror.

Och ja, jag vet att det finns de som anser att det här med att tänka positivt är löjligt och inte alls ger något. Då kan de få tycka det för jag tycker om att känna mig tacksam. Det ger mitt liv mer glädje.

INSTAGRAM

Som vanligt har jag ställt frågan om veckans fokus på Instagram på morgonen. Gå gärna in och kika vad andra har svarat. Berätta gärna själv vad du ska fokusera på under veckan. Antingen här eller på Instagram.

4 tankar om “Tre tack(sam) i rad för positiv känsla

 1. malin hammar-blomwall - Your Lifestyle Coach says:

  Jag tänker alltid på 3 saker varje kväll som jag är tacksam över. Det lugnar mig och det avslutar dagen.

  Jag har även varit med i Christina Gossis ”tacksamhetsnätverk”. Ett fint sätt att påminnas om att vara tacksam.

  Idag är jag tacksam för att jag får uppleva den här fina krispiga morgonen med massor av vacker gnistrande snö utanför mitt fönster.

 2. Linda Brolin says:

  Vilket härligt inlägg. Ser framemot de övriga i veckan.
  Att vara tacksam är något jag upplever att vi knappt vågar vara i vårt samhälle. Att stanna upp och faktiskt inse vad mycket vi har att vara tacksamma för. Tänk om fler tillät sig att göra det så mycket bättre vi alla skulle må.

  Hur upplever du det? Är vi dåliga på att vara tacksamma?

  Just nu är jag så otroligt tacksam för att jag har börjat vända en jobbig livsspiral, att jag träffat nya människor som ger mig inspiration och energi.
  Jag är tacksam att 2016 snart är slut och ett nytt år ligger framför mig.
  Jag är tacksam att jag har en familj att krama varje kväll och säga hur mycket jag älskar dem.

  Tack för att du kommit in i mitt liv Dorotea. Du är en sann inspiratör.

  Kram
  Linda Brolin

  • Dorotea says:

   Jag tror inte vi egentligen är dåliga på att vara tacksamma utan mer dåliga på att medvetandegöra det. Jag håller med om att vi inte riktigt får lov att vara för tacksamma vilket jag tror kan relateras till Jante. Om jag säger att jag är tacksam för mitt fina hus eller för att jag har ett bra jobb där jag tjänar pengar så uppfattas det som skryt. Det tycker jag är synd.

   Fina saker du har att vara tacksam för.

   Tack att du är här Linda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *