Tisdagslistan för jobbfokus

Tisdagslistan för jobbfokus

Hej alla semesterfirare!

Det är andra gången jag skriver en tisdagslista nu. Det kommer bli fem gånger under juli då juli har fem tisdagar. Tisdagslistan är till för att jag ska fokusera rätt på min jobbdag under semestern.

Att göralistan ger kontroll på skenande hjärna

Jag är en person som har stort behov av en att göralista när jag jobbar. Den gör att jag håller mig till det jag ska. Jag har ju en skenande hjärna som kommer på nya projekt hela tiden och när jag får en ny idé så vill jag helst ta tag i den direkt. Med hjälp av tisdagslistan så håller jag mig till det jag har bestämt. 

Tisdagslistan

Tisdagslistan är inget annorlunda. Det är en helt vanlig att göralista men på den får enbart sådant stå som jag har bestämt att jag ska fokusera på under juli. Juli är månaden då hösten förbereds så andra projekt är förbjudna. Kommer jag på en ny idé så får den bara komma upp på listan om den matchar projektplanen.

Det viktiga med tisdagslistan, förutom att det som står är relevant, är att den behöver vara rimlig tidsmässigt. Det ska gå att göra under en dag. Hur lång dagen är beror på min ork men kommer jag igång och får flow så håller den på från att jag vaknar tills jag lägger mig. Med pauser och och lite familjehäng såklart.

Till hjälp för familjen

Alla i familjen är helt med på att tisdag är min jobbdag. De är förberedda med sysselsättning och de vet att det inte är någon som helst idé att prata med mig medan jag sitter och jobbar. Att göra så här underlättar för alla i familjen. Ingen behöver undra om mamma jobbar för är det inte tisdag så får hon lov att störas även om det skulle visa sig att jag “smygjobbar”.

Detta inlägg har 10 kommentarer

 1. Jag skulle också behöva listor, men nu när jag är hemma med min andra utmattning får jag ta dagarna som de kommer och när min energi finns. När jag sedan kommer igång och börjar jobba hemifrån så kommer det bli en lista 👍

  1. Absolut! Energin avgör vad du gör. Superviktigt!

  1. Hahaha! Så länge man inte blir slav under listan så håller jag med dig.

 2. Ja, det där med idéer är ju en entreprenörs dilemma, likväl som det är vår styrka 😉

  Perfekt med en fokuserad jobbdag i veckan! Jag bestämmer jobbdagar vecka till vecka, beroende på väder och vindar och min man (som också driver eget).

  Och en regnig dag kommer jag o hälsar på dig också 🙂

  //Malin

  1. Ja hjälpes vad vi tänker hela tiden och vad underbart det är. Ja, för mig fungerar fokuserad dag bäst så slipper jag känna mig splittrad. Och jepp, kanske kommer det en regnig dag. Du är välkommen då.

 3. Är en älskare av listor – så härligt när man kan sätta check för olika punkter!

 4. Jag älskar mina listor och din inspiration har verkligen fått mig att göra mina listor i skrivform och det hjälper mig att få balans!! Kram Ulrica

  1. Vad roligt att höra. Det gör verkligen skillnad att skriva ner det.

Lämna ett svar

Kontakt

Dorotea Pettersson
Email: dorotea@dorro.se
Telefon: 073-433 05 84

Integritetspolicy

Läs hur vi hanterar dina uppgifter HÄR.

Sociala medier

Copyright 2019 - Dorotea Pettersson

Stäng meny
×
×

Kundvagn