Jag brukar säga att vi lever i ett måste-samhälle. Ett samhälle där allt är väldigt viktigt och det behöver göras just nu, men helst igår. Och alla dessa måsten skrivs in i kalendern om och om igen för oftast finns det inte tillräckligt med tid att utföra dem. Detta måstefenomen är stressande och onyttigt.

I inlägget om att vara mer av en freestyler beskriver jag kort om hur ett måste kanske egentligen är ett vill som blivit tidsbundet. Lusten och glädjen har försvunnit. Det jag ska prata om nu kanske i det här sammanhanget kommer kännas som en motsägelse men häng med ändå.

HUR OFTA LEKER DU?

Hur ofta gör du sådant som du verkligen vill göra? Låt oss kalla det för att leka. Kanske inte att leka i samma bemärkelse som barn gör men med samma attityd. En attityd av att allt är möjligt, begränsningarna är mycket få och leken kan förändras mitt i och bli något helt annat.

Att leka är att tillåta sig göra det man tycker om trots att alla måsten knackar hårt på dörren. Att ge sig tid för att få ha roligt, skratta och på riktigt njuta av livet. Det kan vara gå på bio, fika med en vän du inte träffat på länge eller gå en promenad hand i hand med den du älskar.

GÅR DET ATT FÖRSVARA?

Hur ska du då försvara att du går iväg och gör något annat än det som du känner ska göra? Jo, för att vara ledig är viktigt. Det går inte att gå och gå och gå. Inte ens klockan klarar av det. Den stannar faktiskt då och då. Du kan också stanna upp. Att stanna upp och göra något helt annat än vad som verkar rimligt är en investering till dig själv. Du sätter in tid för att sedan få ut energi och kreativitet. Och det är vad du behöver för att kunna göra det där som du kallar för måsten.

BOKA IN TID FÖR LEK

Så boka in tid för lek. Jepp, här kom motsägelsen i sammanhanget. Det som är tidsbundet kan kännas som ett måste men det gör det bara om du väljer att det blir så. Så in i kalendern med dejter som känns som din tid försvinner, tennismatcher med barndomsvännen och cykelturer i ösregn.

Tillsätt liv i livet.

Dorotea Pettersson

2 tankar om “Tillsätt liv i livet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *