Tidslinjen bra för tidsoptimisten

Hej hej på er!

Vet du hur lång tid saker tar eller har du svårt att bedöma det? Om du är tidsomptimist kan det vara bra att göra tiden synlig för dig. Då kan du använda dig av tidslinjen i din planering.

Se hur lång tid det tar

När du planerar din dag är det viktigt att ha lite känsla för hur lång tid saker tar och hur mycket tid du faktiskt har till förfogande. Den detaljen är det allt för många som missar. Ett bra tillägg till den dagliga planeringen är en tidslinje där du med hjälp av färger markerar de olika sysslorna under en dag. Det hjälper dig att:

  1. Få en snabb överblick över hur dagen ser ut.
  2. Hjälper dig att bedöma hur mycket du kan göra under din dag.

Hur gör du?

Denna tidslinje gör du i samband med din dagliga planering. Du fyller alltså i den i förväg. På så sätt kan du snabbt se om du har planerat in för mycket för dagen. Färgerna hjälper dig att se vilken typ av sysslor du har inplanerat för dagen och själva tidslinjen gör det tydligt om det går eller inte går att få in mer.

För mig hjälper det att bara titta på tidslinjen så vet jag vad jag behöver ha för energi och fokus för att känna att jag är på rätt spår. Balanslogg ett annat komplement

I gårdagens film pratar jag om en balanslogg som är lik denna tidslinje men den handlar om att få balans mellan jobb och paus. Den utgår också från dagens timmar men du markerar arbetstid och syssla i realtid istället. Kika på filmen så ser du vad jag menar.

Använder du någon form av tidslinje?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *