Hej vänner!

I en undersökning som LinkedIn har gjort över de behov som finns i samhället finns tidshantering med på topplistan. Listan är en summering av de kompetenser och egenskaper som eftersöks och som är svåra att finna.

Inte förvånad

Jag är inte förvånad men samtidigt lever jag i bubblan. I bubblan där tidshantering är på tapeten hela tiden. Jag läser om planering, pratar planering och gör planering varje dag. Det är mitt jobb. Jag hjälper dig och jag hjälper företag att tänka rätt gällande den dagliga planeringen.

Alla behöver en fungerande planering

Jag jobbar inte med företagets planeringssystem i stort utan individens planering för att hantera de mål som företaget har satt upp. Det kan vara dina individuella mål också såklart. Det är nödvändigt. Alla behöver ha en fungerande planering för att hantera det dagliga arbetet, det dagliga inflödet och alla distraktioner som ständigt finns på en arbetsplats.

Planering är enkelt (i teorin)

Det är enkelt men svårt. Det pratar jag om hela tiden. Att planera är inte svårt. Det är att skriva vad man ska göra och när det ska göras. Det SVÅRA är att hålla sig till planeringen och göra det som ska göras. I teorin är det enkelt. Det står ju där men i praktiken hopar sig hindren.

Vad beror det på att hindren är så många? Jo, det har med att du är människa att göra. Det beror på att du har invanda beteenden som du följer och det beror på att du inte är ensam i universum. Du gör som du alltid har gjort och du störs av det som händer omkring dig.

När du väljer att förstå dig själv och varför du gör som du gör, om och om igen, det är då det börjar bli bra. När du dessutom lär dig vad som distraherar dig och sätter ramar mot din omgivning då händer det grejer på riktigt. 

Tidshantering – ett STORT behov

Så ja, tidshantering är ett STORT behov i samhället i stort men framför allt för enskild individ. Alla kan bemästra tiden och planeringen med rätt verktyg och rätt förståelse. 

Frågan är hur viktigt du tycker det är att göra rätt sak vid rätt tillfälle? Jag skulle säga att det är superviktigt. Både för dig som privatperson och för dig som är chef. Som privatperson för att din arbetssituation blir lugnare och vardagen mindre stressig och för dig som chef för att du får friskare personal och högre, stadigare, omsättning. Både och är eftersträvansvärt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *