Vad gör en tidscoach egentligen? Den frågan får jag väldigt ofta. Och ibland läser jag på bloggar och i kommentarer här och där att tidscoach är ett påhitt och urlöjligt. Det är sådant man får ta även om det självklart är trist att höra. Därför vill jag i korthet berätta vad en tidscoach faktiskt gör.

Hur kom titeln tidscoach till?
Titeln tidscoach uppkom tillsammans med media när jag intervjuades om min första bok 5 AM är ingen tidpunkt. Det är en livsstil. Jag är utbildad coach och jag jobbar med tid. Därav, tidscoach. Mer komplicerat än så är det inte. Jag kunde ha kallat mig för effektivitetskonsult som redan är etn etablerad titel men så blev det inte.

Vad gör jag?
Jag hjälper människor med deras tid. Begreppet tid är stort vilket såklart gör att det kan handla om väldigt mycket som ingår i livet. Jag utgår från individen när jag pratar tid. Med det menar jag att alla har sin egen uppfattning om tid och detta kommer att påverka livet i allmänhet. Jag arbetar alltså inte med effektivitet och produktivitet som utgångspunkt utan det är effekten som blir när individen förstår sitt sätt att se på tid. I mitt arbete ingår tidsanalyser, hjälp med planeringsmetoder, struktur av dagen och arbetet, hjälp med specifika beteenden som tex tidsoptimism eller prokrastinering men också stöd för egenföretagare som känner sig ensamma i på jobbet.

Hur går jag tillväga?
Man kan säga att jag står på tre ben: Coaching, utbildning/föreläsning och mina böcker. Kunden kan alltså boka coaching individuellt med mig, möta mig på en utbildning på en arbetsplats, höra mig på en föreläsning eller köpa mina böcker.

Kan jag garantera att du får tid över?
Nej, såklart kan jag inte det men jag vet att att du kommer få med dig metoder för att kunna balansera din tid på ett sådant sätt att du mår bättre och kan få tid över. Förutsatt att du hade brist på tid från början vilket inte alls är säkert. MEN däremot kan jag säga att du kommer förstå varför ditt liv ser ut som det gör och vad du kan göra för förändringar för att nå ditt önskade mål med din tid.

Hur kommer jag i kontakt med dig?
Det är enkelt. Du mejlar eller ringer mig. Jag hör av mig så får du berätta vad du behöver hjälp med?

Om jag bara har en fråga vad gör jag då?
Då mejlar du mig eller så skriver du en kommentar på ett blogginlägg, som detta till exempel, eller på Facebook och Instagram. Jag svarar antingen tillbaka med en kommentar eller så skriver jag ett privat svar. Det beror helt på frågan.

Är det dyrt att anlita dig?
Det där är en svår fråga att svara på. Det beror helt på din livssituation och varför du anser att du behöver mig. Om du känner att du har ett behov av coaching utgår jag ifrån att du tycker att du behöver hjälp och då får du själv avgöra vad den hjälpen är värd. Om du vill ha prisuppgifter är det också bara att höra sig.

Vad är det bästa med mitt jobb?
Jag tycker om att jag får träffa så mycket människor. Jag älskar samtalen men framför allt är det bästa med mitt jobb att få hjälpa. Jag blir lycklig av att se att andra når sina mål och känner sig tillfreds med sin tillvaro.

The 5 AM Academy porträtt

Fotograf: Anna Sigvardssson

En tanke om “Tidsscoach, ett dumt påhitt?

  1. Pingback: En kund är en kund är en kund som jag gillar – dorro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *