I många år tänkte jag inte på tid, var dag innehöll sina 24 timmar och jag tänkte inte så mycket på det. Sen gick åren och plötsligt verkade timmarna gå snabbare än tidigare, nu innehöll ett dygnbara 18 timmar istället. Sen kom första barnet och plötsligt gick det bra många fler timmar på ett dygn än 24. Nätterna var långa och dagen kröp fram till dess att mannen kom hem från jobbet. När andra barnet kom kröp timmarna ner till 12 timmar på ett dygn. Bara jag vände mig om gick det en timme. Tiden kommer och tiden går.

I dagens samhälle pratas det väldigt mycket om tid. Egentid, kvalitetstid, träningstid, sovtid, arbetstid, semestertid. Tiden ska förvaltas, tiden ska jagas, den som har tid är rik. Istället för att njuta här och nu av den tiden vi har på detta dygnet så proppar vi dygnet fullt av göromål för då, där längre fram ska vi njuta och slappna av.

4

Jag tror på att stanna upp och titta sig omkring. Jag tror på att sakta ner stegen och kanske missa avgång, det kommer fler avgångar. Jag tror på att sluta tänka på tid och mer på att lyssna på kroppen. Sov när kroppen vill sova, inte för att klockan säger det. Ät när du är hungrig och inte för att det är lunchdags. Alla andra kroppsfunktioner lyssnar vi på, vi låter nysningen komma när den behöver komma, vi använder toaletten när nöden kallar, hostar när impulsen att hosta kommer och gäspar när kroppen behöver syre.

Jag förstår att det går dåligt ihop med ett jobb att sova när kroppen vill när man måste stiga upp kvart i fem. Jag förstår att det är svårt att äta klockan halv elva på kvällen när barnen är hungriga fyra fem timmar tidigare. Men prova en gång, kasta ut klockan på lediga dagar. Kom försent någon gång för att säga, kroppen behövde sova. Stanna upp och titta på molnet ett tag, missa tåget för att du tar en glass i solen.

Fånga dagen heter det men jag säger, låt dagen fånga dig och visa upp vad den bär med sig.

emschenby emchen.se drivs av bland andra Emma Nihlén. I företaget finns en bloggportal, de föreläser om vikten att vara i nuet och de bistår med fotograftjänster. Deras motto är – det du behöver skapar vi! Emmas blogg finner du här.

 

 

 

 

 

 Under sommaren 2015 får bloggen besök av 12 bloggare som alla skriver om olika saker men kommer att utgå från tidsaspekten. Tillsammans blir det en hel sommarbukett av tankar och erfarenheter som du kan ta del av. Håll utkik på tisdagar!

COLLECTIONS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *