Som utlovat annonserade jag titeln för nästa bok på Bokmässan under lördagen. Det är alltid spännande att berätta om något man själv vetat länge. Plötsligt är man inte längre ensam om informationen utan kan prata med andra om det. Mycket trevligt!

Nästa bok kommer även den handla om tid men med en liten twist. I boken använder jag tekoppen och drickandet av te som en symbol för att finna pauser i sin dag för att återfå eller skapa fokus, sinnesro och kreativitet. Jag menar att att vi genom att dricka te kan ge oss själva tillåtelse att njuta, vila och få ny energi mitt i vår arbetsdag. Man har länge vetat att te har en läkande kraft. De gamla kineserna började ha teceremonier för flera tusen år sedan så att använda te som en symbol är inget nytt påfund.

Bokens titel är  Tid för te – FOKUS. SINNESRO. KREATIVITET. Jag varvar lite tehistorik och kul kuriosa om te med fakta om tid, njutning, kreativitet och fokus. Det är ingen tebok i den bemärkelsen att hela boken handlar om te och allt som man kan tänkas ha med när man skriver om te men det är i allra högsta grad en tea table book med en massa tidsprat.

Det blir boksläpp den 6 november i Götheborgs Te & Kaffehandel i Nordstan. Finaste Anni som driver butiken tycker det ska bli roligt att ha oss där och kommer bjuda oss alla på te.

För att fira detta tycker jag att det är läge för en tävling:

”Mitt bästa teminne”.

Berätta om ditt bästa teminne och du har möjlighet att vinna boken Tid för te och en påse med Doro[tea]s 5 AM-blandning (30g).

Tävlingen pågår mellan den 28 september och den 2 oktober.

Var med och tävla och skriv din berättelse här. 

Vinnaren väljs av mig, Dorotea och redaktören för boken.

Skärmavbild 2015-09-22 kl. 22.18.42

8 tankar om “Godmorgon måndag: Tid för te

 1. Anna / Kära Syster says:

  Finns många fina teminnen, men jag kommer spontant att tänka på högstadiet, kanske var det i åttan, när jag och min bästis spenderade nätterna i hennes kök och pratade om livet och drack te medan våra kompisar hängde på stan. Vi fattade inte grejen med att vara på stökig fest när man kunde sitta i kugn och ro och fokusera på det som är viktigt.

  Kram! /Anna

 2. Cecilia says:

  Mitt bästa te-minne är helt klart från min första utomlandsresa när jag var 22 år och vi åkte till Egypten och bl.a. drack tei Kairo. Jag glömmer aldrig de fina glasen och dofterna. Helt underbart.

 3. Eva-Lena Ivarsson says:

  Mitt bästa te-minne är från när jag på 70-talet var på språkresa till Worthing och bodde hos familjen Cook en månad. Jag lärde mig dricka te då med mjölk i. Varje kväll satt vi en stund samlade i deras vardagsrum framför stora burspråket och brasan och pratade om allt möjligt. Lite hemligt småförälskad i sonen var jag. Tror jag var 13 år och bodde med en främmande tjej en månad i England. Åkte året efter på nytt på Språkresa då till Bournmouth men då var det annat än te vi drack, hihi ?

 4. Liie says:

  Jag är så kräsen när det kommer till te så jag har fler dåliga minnen än bra haha, men ett riktigt bra har jag. Det var när jag fick en hemmagjord tekalender av min vän förra året. Hon hade plockat ihop en väldigt blandad kompott från sitt lager därhemma, en av varje sort och lagt i en vacker låda. Hittade ett par guldkorn och minst lika många som jag inte tyckte om, men är så tacksam att jag fått smaka så mycket olika utan att behöva köpa ett helt paket av varje. Nu vet jag lite bättre vad jag kan våga satsa på och vilka smaker jag bör undvika 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *