Jag tänker att livet består av pusselbitar. Det finns stora pusselbitar som utgör delarna i ditt liv och inom varje pusselbit finns det mindre bitar som bygger samman den stora pusselbiten. Ett liv i pusselbitar helt enkelt.

Hur ser dina pusselbitar ut?
Hur många stora pusselbitar har du?
Hur många mindre pusselbitar består de stora av?
Stämmer de överens med din kärna?

Detta är avgörande för hur din tid ser ut och din möjlighet att sätta rimliga mål. Det gäller att alla pusselbitar tillhör samma pussel. Vi vill så mycket och tycker att massor med saker är roligt. Du inspireras av andra och vill göra som dem. Detta resulterar i att ditt liv blir spretigt och tungt att ro.

När du sätter mål behöver du ha koll på dina pusselbitar. Se över dem innan du börjar med att sätta nya mål eftersom det handlar om att alla delar ska överensstämma. Det blir så illa när kopplingarna mellan pusselbitarna går sönder. För att det ska bli lättare för dig att veta hur du vill ha det föreslår jag att du skriver ner vad din kärna är. Alltså vad vill du prioritera i ditt liv. När du har det klart för dig blir det mycket enklare att skriva dina mål. Då kan du välja bort det som inte passar in i din kärna och fokusera på det som är viktigt för dig. Detta gäller både privat och i arbetslivet.

Alltså, gör klart för dig vad din kärna är för att på bästa sätt sammanfoga livets pusselbitar.

din kärna

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *