Jag sitter all min vakna tid med slutredigering av boken. I alla fall känns det så för faktiskt gör jag mycket annat också. Slutfasen i bokskapandet är inte min favorit. Den är fylld av frustration, tidspress och många snabba beslut. Just nu är jag i fasen där jag inte är alls speciellt förtjust i min egen text. Helst vill jag slippa titta på den för jag vet inte vad jag ska ha kvar, vad som ska tas bort och vad som behöver skrivas om. Bara frustration.

När jag sitter vid min dator på dagarna tänker jag på:

1. Hur trevligt det vore att ha väninnorna över på kvällste-och mackor och prata om allt möjligt utan att prata ett enda ord om bokmanus och skrivande

2. Hur skönt det vore att sova en hel natt utan att vakna med en lösning på ett stycke eller vilket foto som ska vara vart i boken.

3. Allt jag ska göra tillsammans med familjen när jag inte längre behöver sitta hela kvällarna och helgerna med jobba utan faktiskt kan åka iväg på utflykt. Kanske tar vi en tur till Universeum till helgen om inte vädret är så där härligt höstligt för då får det bli en skogsutflykt.

4. Vad fantastiskt underbart det vore att ha ett städat hem. Inte bara lagom städat utan tandborstestädat som jag kallar det. Alltså att allt är skrubbat och alla saker ligger på rätt plats. Det vore himmelskt!

5. Hur bra jag har det som en har en så fantastisk man som tar hand om mig när jag har som mest att göra. Utan att jag säger ett ord står det en påfylld kanna med te vid min sida eller en tallrik med mat när han uppmärksammat att jag inte ätit på länge.

Sådant tänker jag på medan jag sitter och skriver. Nu låter det som jag inte gör något annat och det är inte alls sant. Just nu sitter jag i soffan och skriver med sonen bredvid mig som tittar på legofilm på sin iPad. Vi konverserar om det som händer i filmen och kramas. Hur bra som helst.

Så har jag det för tillfället. Hur har du det?

IMG_6261

3 tankar om “Veckans 5-lista: Tankar vid datorn

  1. Ann-Britt Bolinder says:

    Oj, vad jag känner igen mig i det där med att skriva klart. Det blir helt plötsligt hysteriskt och allt man tyckte var bra tidigare känns kass. Massor med idéer dyker upp som borde varit med. Men det är ljuvligt när allt är iväg och ingen återvändo finnes.
    Lycka till!

  2. Evelyn says:

    Tandborstestädat, jag har gått och smakat på ordet sen i förrgår och det känns mycket trevligare än ”rensa i röran”. Det låter som en utopi, men det ska ändå få bli ett av mina mål, jag börjar med ett litet delmål.

    Så inspirerande att följa 5AM, även om jag själv inte tagit steget känns det som att allt är möjligt med god planering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *