Mina tankar snurrar i barndomen idag

Mina tankar snurrar i barndomenI flödet på Facebook idag skrollar jag mig till ett inlägg där jag läser att en barndomsväns mor har gått bort.  Jag har inte träffat honom eller hans bror på över tjugo år och jag har inte träffat deras mamma sedan jag var barn, men jag minns att jag tyckte om henne.

Mina tankar snurrar i barndomenMina tankar snurrar i barndomen idag

Tankarna snurrar till de långa sommarloven. Alltid soliga (såklart). Vi umgicks från morgon till kväll och sprang mellan varandras gårdar i livliga fantasifulla lekar. Vi var många som lekte. När vi inte var på gårdarna så lekte vi i skogen bredvid. Att bo så nära den stora skogen var verkligen rikedom. Det fanns aldrig någon brist på saker att göra. Vi badade också. Det känns som det var varje dag men jag förstår ju att det måste ha varit dåligt väder ibland också.

Mina tankar snurrar i barndomenPå vintrarna åkte vi skridskor nere på sjön och åkte pulka i backen. Den där backen som egentligen inte var helt säker. Det är sällan bra med ett träd mitt i en pulkabacke, men det gick bra. Vi hade roligt. Samma backe gick jag och tjejkompisen nerför varje dag till skolan. Hon stod ut med mitt dåliga morgonhumör varje morgon. Hon fick mig på bättre humör med att berätta om vad hon hade drömt om på natten. Än idag vet jag inte om hon hittade på eller om hon faktikst kom ihåg sina drömmar efter varje natt. Jag får fråga henne någon dag.

Mina tankar snurrar i barndomenMed samma tjejkompis sov vi i tält i hennes trädgård på somrarna. Hennes trädgård gränsade till brödernas och det gjorde det såklart extra spännande. De bästa övernattningarna var när de var hemma och kom ut och pratade med oss. Vi lyssnade på musik som hon spelade in på kasettband från Tracks varje lördag. Hon var grym på vad alla grupper hette och vem som sjöng vad. Det var inte jag. Det är jag fortfarande inte.

Mina tankar snurrar i barndomen idag.

Mina tankar snurrar i barndomen

4 tankar om “Mina tankar snurrar i barndomen idag

 1. Therese Mabon säger:

  En sån dag hade jag i somras, då även jag nåddes av en barndomsväns mors dödsbesked. Det är sorgligt. Och samtidigt en fin känsla att få åka tillbaka i barndomsminnen och känslor.

 2. Magnus Blixt säger:

  Ja, gott att ha goda minnen från barndomen, inkl känslan av att det alltid var soligt och varmt i havet. Även vi gick fritt i byn och lekte i skogen – i pulkabacken var det två stora stenar som man den hårda vägen snabbt lärde sig att styra runt. Jag tänker att vår barndom formar en hel del av var vi är i dag – och vilka vi är eller har möjlighet att vara.

  • Dorotea säger:

   Haha, klart det var soligt och varmt hela somrarna. Alltid. Ja, det hände allt att vi åkte in i det där trädet. Det gjorde ont 😉 Barndomen är väldigt viktigt för vår personlighet och på så sätt ändå viktigt att minnas men inte älta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *