I bloggutmaningen är ämnet #dagensuppgift. Och jag måste säga att jag faktiskt har klurat på vad jag ska skriva om hela dagen. De andra som är med i utmaningen har skrivit om vikten av planering och prioritering eller gett en dagens uppgift till sina läsare.

Jag skriver ofta om planering och prioritering och i nästan varje inlägg jag skriver har jag med något för er att tänka på så jag kände att det är ju inte så annorlunda eller unikt. Och nä, det måste det inte vara såklart.

EN UTMANING OCH EN SEGER

Så medan jag har suttit och arbetat med min dagens uppgift som i sig är en stor utmaning för mig för det ligger inom ett område som jag har svårt för så har jag haft bloggen i bakhuvudet. Utmaningen för mig idag har varit att skriva ett säljbrev och helt ärligt, det är inte min grej. Jag kan prata med människor och jag kan skriva böcker men säljbrev är inte min expertis. Men jag fick gjort det. Det är klart och jag känner mig fantastiskt nöjd faktiskt. Nästan så att det är värt att fira för jag har ruvat på det här ett par dagar. Det har snurrat i mina tankar och idag kom det till mig.

Gör det enkelt. Ibland är det bättre att få det gjort än att få det perfekt.

Det fick mig att komma igång och när jag väl satte mig ner så tog det knappa timmen att knåpa ihop det. Jag hade det ju redan inom mig.

TÄNK INTE PERFEKTION UTAN LÄRDOM

Så vad jag vill jag säga med detta. Jo, att många gånger tror vi att något är väldigt svårt för att vi inte känner oss bekväma med just den typen av uppgift. När vi känner på det viset väljer vi gärna att lägga uppgiften åt sidan för att göra senare. Det som är med det här att lägga undan det till senare är att det obekväma kommer inte försvinna. Du kommer känna likadant nästa gång också med skillnaden att nu kanske det blir bråttom istället.

Idag vill jag att du tar med dig detta när du sitter och tycker att en uppgift känns läskig, obekväm eller svår. Bara börja. Gör lite i alla fall och med största sannolikhet kommer du över tröskeln och det blir lättare. Och tänk inte perfektion utan lärdom.

Tänk inte perfektion utan lärdom

10 tankar om “Tänk inte perfektion utan lärdom

 1. Eva Rosengren says:

  Oj, vad jag känner igen mig i det här. Så lätt att lägga det obekväma åt sidan och hoppas att det försvinner. Ska genast börja på några av de där obekväma som ligger och skvalpar.

 2. Jess Nyström says:

  Sälj är inte heller min starka sida så jag kommer absolut att spara dessa orden i bakhuvudet. Tänk lärdom!
  Tack D! ?

 3. Annelie Iggström says:

  Bra där!
  Snart ska jag skriva ”säljbrev” med mina arbetssökande! Och jag brukar säga ”börja med punkter, om det är svårt med formuleringar”. 🙂

  • Dorotea says:

   Det var nog ungefär så jag gjorde. Jag skrev en lista över vad jag ville ha med och sedan formulerade jag brevet utifrån det. Det är allt utom ett klassiskt säljbrev men det är jag så det får vara så.

  • Dorotea says:

   Precis så. Ibland är det ett resultat, vilket som helst, som i sin tur leder till att du nästa gång klarar av att ta tag i uppgiften och få det så där ”perfekt” som du önskar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *