Min dagliga tacksamhetslistaDet finns så mycket att vara tacksam för varje dag. Även de dagar då allt känns mörkt och lite hopplöst. Det finns ofta en ljusglimt som går att plocka fram och glädjas över. För mig är tacksamhet kopplat till glädje.

Min dagliga tacksamhetslistaIbland glömmer jag att vara tacksam

Jag tycker inte att det är svårt att vara tacksam varje dag. Det är snarare att jag glömmer bort att tänka på det eftersom dagarna lätt kan gå in i varandra. I det vardagliga gör jag inte mig själv lika medveten om det fina jag har i mitt liv. Det ser jag som en brist i mitt liv. För när jag glömmer bort att vara tacksam känns inte glädjen lika genuin och tydlig. Jag behöver räkna mina välsignelser, som man ofta säger, varje dag för att känna den där riktiga glädjen.

Min dagliga tacksamhetslistaTacksamhet handlar ofta om det lilla

Det jag gör är att jag med jämna mellanrum skriver ner i min Bullet Journal vad jag är tacksam för. Som en lista. Men jag kan också ringa in något speciellt som hände på min dagliga sida där min att göralista finns. Ibland skriver jag något extra eller så markerar jag det bara så att det blir tydligt för mig själv.

Det kan vara att jag fick en tanke eller ett svar till mig själv under ett coachingsamtal med en klient eller att barnens aktivietet blev lyckad. Det behöver inte vara stora saker utan sådant som på något sätt påverkat mig.

Min dagliga tacksamhetslistaDet är svårt tills det blir enkelt

Att vara tacksam är inte svårt men är man ovan vid att tänka i tacksamhetstermer så är det inte enkelt med en gång. Det är lätt gjort att tänka stora fantastiskt tydliga saker när det i själva verket kan vara det röda lövet på marken eller att någon log mot dig på bussen.

På något sätt är det självklart att vara tacksam över att ha någonstans att bo, mat på bordet varje dag och någon att dela sitt liv med. Även det är viktigt att vara tacksam för men de gånger jag frågar något vad de är tacksamma för får de inte svara dessa självklara delar av livet. Jag vill åt det lilla speciella som ger ett leende på läpparna att tänka på.

Min dagliga tacksamhetslista

Min dagliga tacksamhetslista

Jag vill dela med mig av en tacksamhetslista som du kan ta hjälp av när du tar din tacksamhetsstund. Ta fram listan och svara på frågorna. Skriv ner svaren eller låt de bara gå som tankar genom huvudet. Använd denna lista i början och efter hand kommer du inte längre behöva den.

Klicka på listan nedan så kommer du till där du skriver upp dig för att få hem listan som en pdf.

Vad är du tacksam för idag?

7 tankar om “Är du tacksam? Jag delar med mig av min dagliga tacksamhetslista

 1. Malin Lundskog says:

  Tacksamhet är en av mina bästa grenar (skriver hon ödmjukt) och det är sannerligen en ständigt pågående process som behöver upprepas. Det är tillkom med så att de lyckligaste människorna har det gemensamt – de är tacksamma!

  Tack för fint inlägg. Och wow, vilka fina bilder!
  //Malin

  • Dorotea says:

   Ja visst är det så. Det behöver liksom fyllas på med mycket jämna mellanrum.

   Fotona är tagna på förlagsmiddag under bokmässan när vi firade översättaren i teamet. Tack!

 2. Maria says:

  Ibland är det svårt att se de små sakerna som är viktiga och som man glädjs åt. Det är främst när det är mycket omkring stress, sjukdom, tufft på jobbet osv. Den här månaden skriver jag ”en rad om dagen” i min BuJo. Jag ska skriva en rad varje dag om saker som jag är glad över att solen skiner, har riktiga vänner osv.

  • Dorotea says:

   Bujon är verkligen en bra plats för att skriva ner tacksamhet. Det är så bra att kunna gå tillbaka och läsa när det känns tuffare än vanligt.

 3. Victoria Sjödén says:

  Att skriva en enkel rad om dagens tacksamhet har verkligen hjälpt mig att se att jag faktiskt har förmågan att se något positivt även när det är som mest deppigt, stressigt eller lite tungt #utmattningsdeppression

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *