Ta reda på din passionHur kommer det sig att vara passionerad över något är viktigt? Går det inte att ha ett bra liv utan att ha något som man älskar att göra mer än något annat? Klart det går. Det finns inget som säger att passion är enda vägen till lycka men det finns något speciellt i passion ändå. Jag tycker att det är något som är värt att forska lite i ta reda på din passion om du inte redan har stenkoll.

Ta reda på din passionPassion är energi

Oprah har sagt:

Passion is energy. Feel the power that comes from focusing on what excites you.

Och det är det här som jag tänker är själva grejen. Energin som kommer av att göra sådant som du tycker om. Energin som ger den extra kicken och glädjen. Energin som sedan kan användas till annat du gör som kanske inte är riktigt lika exalterande.

När du gör något som ger den extra glädjen och energin även om du gör det i små doser så ger du dig själv möjlighet att gå djupare i det nya som finns där. Det kommer att väcka dina känslor och det i sin tur  gör att hjärnan får sin dos av stimulans och det gör dig gladare.

Ta reda på din passionPassionerade människor är lyckligare (sägs det)

Passionerade människor är ofta glada och vissa säger att de är lyckligare. Det kanske de är men det här med att mäta lycka är inte enkelt så det vill jag låta vara osagt. Jag tror däremot på att det är lätt att dras till människor som är passionerade över något. De är lätta att tycka om och deras energi är tilltalande.

Ta reda på din passion

Det finns sätt att ta reda på vad som skulle kunna vara något som du kan bli passionerad över eller redan är passionerad över. Jag har inte alla svaren på det här men jag tänker att ett sätt är att ställa sig själv frågor. Frågor om när och var man mår extra bra eller blir extra nyfiken. Vad som har dragningskraft för dig. Läs igenom frågorna och svara på dem. Skriv gärna ner dina svar så du inte glömmer bort vad du tänkte.

Ställ dig de här frågorna:

Vad tyckte du om när du var barn?

Vad får dig att slappna av?

Vad får dig att skratta?

Vad gör dig extra engagerad?

Vad skulle du göra om pengar inte var ett problem?

Vad gör dig riktigt arg?

Vad kan du inte sluta prata om när du väl har börjat?

När du ser svaren på dina frågor så se om något återkommer flera gånger. Fundera på varför just de saker du svarat är speciella. På något sätt betyder dessa saker lite mer än annat eftersom du har skrivit ner dem.

Ta reda på din passionDags att agera

När du har dina svar så vill jag att du börjar agera. Du vet ju att jag sällan tillåter att svar bara ska vara svar. De finns där av en anledning och då gäller det att agera på dem och se vad som händer. Börja göra de saker du svarat lite oftare. Börja boka in det i din kalender. Om du har skrivit att du tycker om att laga mat så anmäl dig till en matlagningskurs eller köp en ny spännande kokbok och laga varje maträtt i den. Gör det till ett projekt. Gör så med en eller flera av dina svar. Se vad det gör med dig.

Låt det ta sin tid

Viktigt att tänka på är att känslan av lycka eller passion kan vänta på sig. Det är inte säkert att den kommer direkt. Kanske är du en person med ett stort behov av perfektion och då kommer du inte känna de riktigt stora känslorna förrän du upplever att du behärskar det du gör. Tröskeln kan vara högra då. Så ge inte upp för fort. Låt det hela utvecklas i lagom takt. Läs lite mer om ämnet. Utöva det och låt det bli en del av dig.

Vad tror du? Ska du testa?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *