Snigelpostklubben – Ta hand om varandra

Anmälan är stängd.


Ta hand om varandraVilken underbar vykortsmånad vi fick i Snigelpostklubben i augusti. Jag är så glad för alla vykort jag fått. Det är verkligen speciellt och personligt att få ett brev eller vykort i brevlådan. Det är tydligt att det uppskattas när jag läser alla kommentarer i gruppen. I september ska vi fokusera på att ta hand om våra brevvänner.

Ta hand om varandraTack!

Under augusti har jag fått flera vackra vykort och något brev. Jag har inte svarat än dock vilket beror på att det blir rätt många att svara på så jag behöver ta mig en rejäl stund att göra det. Jag får många kort och brev från personer som vill tacka för initiativet. Som är glada för att jag gör det här. Tack till alla er. Det betyder mycket även för mig.

Jag har skapat det här för att jag själv uppskattar brevkänslan och jag vet att många ute i samhället saknar de handskrivna breven. Och jag är en person som ser till att det händer istället för att vänta på att någon annan gör det.

Så TACK!

Ta hand om varandraTa hand om varandra

Under september månad tänker jag att vi ska ta hand om varandra. Flera av er har varit med i tre omgångar nu och har därför fått tilldelat några brevvänner redan. Vissa av er har skickat till andra spontant vilket jag tycker är roligt. Jag tänker att det är viktigt att hitta kontinuiteten och känslan med varandra så lite extra kärlek är nog bra.

För dig som är ny

Om du ramlar över det här denna månaden så ska det förstås finnas en chans för dig att hänga på. Så det är en vanlig anmälan även denna gång där jag sedan parar ihop dig med en brevvän. Och för dig som har varit med tidigare och vill ha en brevvän till så är det självklart helt okej att anmäla sig för även den här rundan.

Ta hand om varandraDetta är snigelpostklubben

Vi ska skriva brev till varandra. Vi ska skriva med den handstil vi har och vi ska berätta. Vi ska träna in nya vackra stilar för att vi känner för det och vi ska känna oss nöjda med hur vi skriver.

Så här kommer det gå till:

1. Varje månad den första kommer ett inlägg om att nu är det dags för Snigelpostklubben igen. I det inlägget kommenterar du att du vill vara med och efter tre dagar kommer jag att göra mitt bästa att para ihop personer som skriver brev till varandra.

Detta kommer i alla fall vara förfarandet nu i början. När vi blir många så kommer det hanteras på annat sätt men vi börjar så här.

2. Varje månad kommer ha ett tema. Hur du väljer att hantera detta tema är upp till dig. Du kan:

  • skriva om temat utifrån hur du uppfattar det
  • doodla/dekorera enligt temat
  • välja citat som är temarelaterade

Det finns alltså ingen regel för hur du väljer att göra. Temat är enbart en hjälp för att få fantasin att flöda. Jag vet att det kan kännas konstigt att skriva till någon man inte känner och inte har någon relation till och temat är tänkt att brygga denna känsla.

3. Någon gång under sista veckan i månaden kommer ett nytt Snigelpostinlägg här på bloggen och då visar jag upp bilder som jag fått av er under månaden. Det kan vara en bild när du sitter och pysslar med ditt brev, hur ett citat du skrivit blev eller en doodle du ritat. Återigen, som du vill och det du vill visa.

Brev är ju personliga för det mesta så hur mycket du vill visa är upp till dig.

Bilderna skickar du till mig via mejl eller så lägger du upp på Instagram under hashtaggen #snigelpostklubben så kan jag hitta de där.

#snigelpostklubben

4. Snigelpostklubben har en Facebookgrupp där samtal kan ske och det är även här listan över vilka som ska skriva till varandra hamnar och där ni sedan kan byta adresser med varandra.

Gå med i facebookgruppen här.

Ta hand om varandraVarje månad har vi ett tema

Och som jag skrivit ovan så har varje månad ett tema. Förra månaden var det sommarkänsla vilket resulterade i berättelser om sommaren och somriga brevpapper.

Månadens tema

Ta hand om varandra

OBS: Vill du vara med? Anmäl dig med en kommentar här nedan. Skriv med ditt namn i kommentaren om ditt användarnamn inte helt avslöjar vad du heter. För- och efternamn.

Kommentaren är din inträdesbiljett till facebookgruppen och månadens omgång.

Anmälan stänger söndagen den 3 september.

21 tankar om “Snigelpostklubben – Ta hand om varandra

  1. Ann-Charlotte Silvikko säger:

    Jag vill gärna vara med och tar gärna emot nya brevvänner. Ändrade mig ang vykort och kommer ta hand om det med ????

  2. Sofia Finnved säger:

    Jag vill gärna komma med. 🙂 gillar bäst att skriva på gammal hederlig skrivmaskin men kan böja mig för handstilskravet… !

Comments are closed.