6 anledningar till varför du ska ta dig tid till att få tid

När jag är iväg på nätverksträffar eller andra sociala tillställningar så kommer alltid frågan upp om vad man jobbar med. Ett sådant samtal för min del kan låta så här:

– Vad jobbar du med då?
– Jag är tidscoach vilket betyder att jag hjälper människor att förstå sig på sin tid och känna att de har mer av den.
– Åhhh, vad bra! Det skulle jag behöva men jag har inte tid att sitta ner och gå igenom allt.

Error!

Du påverkar din tid

Även om du har ett tufft arbete, små barn hemma och tränar tre dagar i veckan och utöver det önskar att du hann med att gå på After Work oftare så kan du påverka det. Du har makten över din tid och kan se till att det du skulle vilja göra faktiskt blir av.

Jag säger inte att det är helt lätt eller att det inte är sant att du har mycket att göra. Nästan alla har mycket att göra men inte alla upplever att de har brist på tid. Att ha brist på tid kan mycket väl vara en känsla eller så handlar det om att skapa en bättre struktur. Oavsett vilket det är så går att ordna.

6 anledningar till varför du ska ta dig tid till att få tid

Att ”tidscoachas” är en klok investering av din tid av många anledningar. Här är sex bra anledningar:

1. Du definierar din tid
Eftersom du upplever att du saknar tid så behöver du definiera vad det är du gör med din tid idag. Vad lägger du tiden på? Ta dig tiden att göra en tidsanalys så du får en ordentlig överblick över din tidsanvändning.

2. Just nu tar tiden av din energi
Att inte ha tid upptar mycket av din tankeverksamhet och det tar av din energi. Den energin kan du lägga på annat som är viktigare om du tar dig tiden att gå igenom vad det är som är den största boven i ditt tidsdrama.

3. Det här med tid är frustrerande
Att inte ha tid är frustrerande då du egentligen vet att tiden finns där om du strukturerar om lite. Men när ska du göra det? Att strukturera om tar inte så mycket tid som du tror. En större insats under ett antal timmar kommer ge dig struktur för en lång tid framåt.

4. Det är för stressigt nu
Att hela tiden känna att du springer för att hinna med livet är en stor stressfaktor. Låt inte stressen vara en del av din vardag. Framför allt inte när det går att göra justeringar för att slippa stressa hela tiden. Med en god överblick och planering så minskar stressen.

5. Du blir organiserad
Att se över din tid och ha samtal med mig, tidscoachen, kommer leda till att du blir riktigt bra på att planera, prioritera och dessutom genomföra. Effekten är att du använder din tid rätt.

6. Du får tid över
När du har sett över din tid och förstår varför du påverkas av tid på det sätt som du gör kommer du ha tid över. Mer tid till att säga ja till det där du idag tackar nej till. Mer tid för din familj och mer tid för dig själv.

Nu tar jag emot

Jag håller som bäst på att fylla coachingplatserna för första kvartalet. Än är det inte fullt så passa på att börja ditt år med att få tid. Jag har inte hur många platser som helst och de brukar gå åt fort. Läs mer om mina tjänster HÄR.

6 anledningar till varför du ska ta dig tid till att få tid

2 tankar om “6 anledningar till varför du ska ta dig tid till att få tid

  1. Beautiful Life says:

    Oj oj, jaa, visst är det konstigt, men ack vad många gånger jag har hört liknande kommentarer att jag inte har tid att göra någonting åt tiden!

    Tack för ett fint och intressant inlägg!

    Hälsningar
    Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *