T.I.O eller Touch It Once är en enkel metod du kan ta till för att skapa en effektivare tillvaro då den hjälper dig att agera i stunden istället för att skjuta upp mindre och enkla sysslor till senare.

T.I.O – Touch It Once

Touch It Once är precis som det låter en metod som säger till dig att göra det du ska göra direkt. När du går in i mailen så svarar du direkt istället för att tänka “Jag gör det sedan”. Du viker ihop dina kläder direkt istället för att slänga dem på sängen. Du ger dig helt enkelt inte in i en uppgift om du inte kan ta tag i den där och då. Det sparar tid, tankeverksamhet och energi.

3 anledningar att använda metoden

Det finns många anledningar till att detta är en bra metod att använda sig av. Här är tre:

1. Tränar dig i att bli mer effektiv

Du kommer inte öppna din mailbox om du inte vet med dig att du kan svara direkt. Du kommer anpassa din uppgift efter den tid du har till förfogande. 

2. Det ger dig mer tid och energi 

När du vet att du gör det du ska göra vid de tillfällen då du har rätt mängd av tid att utföra uppgiften blir det även mindre rörigt i huvudet. Du behöver inte gå runt och tänka på vad du har och inte har gjort för du har antingen redan tagit tag i det eller bokat in att du ska göra det. Du får en klarhet i din att göralista även om du inte har den framför dig att läsa just för tillfället.

3. Du får sanningsmuskler

Du kommer vara ärlig med dig själv för du kommer inte fundera på om du ska eller inte ska för du fattar dina beslut i den stund som du tar dig an uppgiften. Eftersom du tar tag i det som behöver göras i en uppgift direkt så behöver du vara ärlig med dig själv där och då. Det är ett ja eller ett nej. Inte ett kanske. Det blir svårare att ljuga helt enkelt.

Om du utgår från denna enkla metod så kommer du kunna ta emot allt det fantastiska som händer omkring dig på ett direkt och lustfyllt sätt. Det kommer även resultera i mindre prokrastinering och fler direkt beslut. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *