ta tag i din surdeg

Den 8 april är det surdegsdagen. Kanske är det en extra bra dag att baka sitt surdegsbröd. Jag vet inte men jag vet att det finns en annan typ av surdegar. De där sakerna som står med på din att göralista dag efter dag, vecka efter vecka. Vad tror du, är det dags att ta tag i en surdeg eller två?

Att göralistan

Hur ser din att göralista ut? Är den lång? Kort? Full med sådant som följt med under en längre tid men aldrig riktigt verkar vara rätt att ta tag i?

Jag tror att oavett hur bra listan än är komponerad och hur bra man än är på att prioritera så har man något som finns där och inte blir gjort. Det kan vara känslomässigt, det passar inte i tiden eller det känns läskigt av någon anledning. Det ligger där och skvalpar och stör.

surdegsdagen

Ta tag i din surdeg på surdegsdagen

Vad säger ni om att ta tag i en sådan surdeg som har funnits med på listan lite för länge? Den som det börjar bli pinsamt att den inte är gjord eller pinsam för att du överskridit den där osynliga gränsen som vi kan kalla för ”jag borde ha ring men nu har det gått för lång tid”-gränsen.

Läskigt? Javisst, men jag tror att du kan ana hur bra det kommer kännas när det är gjort. Fokusera på den känslan istället för det som bromsar dig. Se dig själv stryka surdegen från din lista. Borta. Klar.

surdegsdagen

Min surdeg

Jag har tittat igenom min bruttolista och kommikt fram till att den surdeg jag har där är det fantastiskt roliga arbetet med att gå igenom varje blogginlägg på den här sidan och SEO:a. Det är inget jag kan göra på en dag men jag tänker påbörja arbetet. Det är min surdeg att ta tag i.

Hashtag i sociala medier

Välj det du vill ta tag i, strukturera upp om nödvändigt men se framför allt till att genomföra. Berätta i sociala medier vad valt eller hur det kändes. Använd hashtag #minsurdeg så vi alla kan se.

surdegsdagen

6 tankar om “Ta tag i din surdeg på surdegsdagen

 1. Helena Roth says:

  Det finns gott om surdegar i min todo-list, det kan jag villigt erkänna. Just nu så jobbar jag dock hårt på att se till att nå en deadline (eller snarast två, eller tre, eller hur man nu ska se det), så jag håller undan det jag kan, medan jag är upptagen med dessa enstaka – och stora – uppgifter. Så får jag hugga en surdeg eller två i maj. *lovar och svär*

  • Dorotea says:

   I perioder är det självklart så att det finns godkända anledning till att skjuta upp arbete och då faller det inte helt in under definitionen prokrastinering. Då är det planerat att göras längre fram. Maj låter bra 😀

 2. Ingela says:

  Superbra råd. Jag har just läst din 5 AM-bok och kommit fram till många nya saker jag ska tag i så att jag blir framgångsrikare i mitt nya företagande med Alkoless.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *