fokus-pa-att-summera-2016-2

Då är det ny vecka igen och nästa vecka går vi in i sista månaden på året. Jag vet inte om jag tycker det här året har gått snabbt eller långsamt. Det har nog snarare gått lite upp och lite ner vilket är helt okej. Det är så livet ser ut. Det går sällan rakt uppåt. För att förstå vad som hänt och vad som varit bra och vad som varit mindre bra behöver jag summera 2016.

FOKUS PÅ ATT SUMMERA ÅRET

Fokus denna veckan för mig har jag bestämt ska vara att just summera 2016. Se över vad jag har gjort både privat och i företaget och utifrån det avgöra vad jag önskar mig av 2017. Summeringen tar alltid längst tid för mig så denna gången tänker jag göra den före jag sätter mig ner och gör mina detaljmål för 2017 och inte i samtidigt som jag brukar göra. Jag har redan en klar vision om 2017 men det krävs mer än så för att förverkliga det. Och första steget är att se vad som hänt under året som varit och avgöra vad jag vill ha kvar och vad jag vill ta bort och vad som behöver läggas till. För mig är det ett roligt och viktigt arbete. Så det ska jag roa mig med denna veckan.

DETTA UTGÅR JAG IFRÅN

När jag går igenom året utgår jag ifrån några frågor/påståenden som jag svarar på. Det ger mig en överblick och en förståelse vad jag ska gå vidare med och jobba med när jag gör min detaljplanering för nästa år. Man kan såklart lägga till många fler saker och det gör jag under tiden som jag svarar. Då benar jag ner varje svar i mindre delar. Detta är vad jag utgår ifrån:

√ Vad jag är mest stolt över.
√ Jag är tacksam för.
√ Mina favoritögonblick.
√ Nästa år vill jag ha mer av.
√ Utmaningar jag mött.
√ Vad jag har lärt mig.
√ Om jag får drömma fritt.
√ Jag vill ha tid till.

Du kan lägga till egna frågor som du använder och på sätt summer ditt år.

INSTAGRAM

Som vanligt har jag ställt frågan om veckans fokus på Instagram på morgonen. Gå gärna in och kika vad andra har svarat. Berätta gärna själv vad du ska fokusera på under veckan. Antingen här eller på Instagram.

5 tankar om “Summera 2016 för att skapa en riktigt bra planering för 2017

    • Dorotea says:

      Ja, det där med att utvärdera kan man göra på olika sätt. Jag kikar ofta på hur andra gör för att få ny inspiration. Hoppas du får till en bra summering 😀

  1. Carin says:

    Vilka bra frågeställningar, de tar jag med mig till min summering av året! Den här veckan ska jag fokusera på ett jobbigt samtal på jobbet som jag har undvikit länge nog. Det är så skönt att jag bestämt mig för det, och bara det, så gnager det inte i mig längre.

  2. Pingback: En enkel och färgglad utvärdering gör det roligare och lättare – Dorotea Pettersson, Personal Planner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *