Hur känns det nya året? Har du kommit igång? Är du peppad? Har du koll? Vet du vad du vill? Styr du dina steg?

Lite drygt en vecka har vi tagit oss igenom av 2015 och det börjar kanske kännas som saker är på gång nu. Helgerna är över och det är tillbaka på jobbet. Nya projekt dras igång och du har kommit igång med dina nysatta mål. Är det så?

Hur saker ska komma att bli är det endast du själv som styr över. När du börjar är det du som bestämmer. Om du önskar en förändring är det ingen idé att vänta på ett bättre tillfälle för det tillfället kommer inte. Det blir inte bättre när det stora projektet är över eller när huset är städat eller när den nya träningsjackan kommer med posten. Det ser likadant ut då eftersom det är du som bestämmer när det är dags. Att inte börja nu är ett sätt att skjuta fram det du önskar dig mest ännu längre in i framtiden. Vill du det? Det är en rädsla för vad som ska hända och tänk om det inte går som jag har tänkt.

Det blir som du tänker och som du bestämmer dig för eftersom det är du som styr dina steg. Du är chefen över dig själv. Du skapar dina förutsättningar. Du sätter ribban för vad du kan klara av. Och vet du, du klarar mycket mycket mer än du tror. Om det känns läskigt så hitta en vän att prata om det med. Dela dina farhågor men också din glädje under processen. Du kan skapa mirakel om du tar kommandot och styr dina steg mot målet.

Vad säger du? Är det dags att börja? Varje dag är en måndag i världen av personlig utveckling. Kör på. Heja dig!

dinasteg5am

14 tankar om “Styr du dina steg?

  • Dorotea says:

   Tack! Ja det blev bra tycker jag och så är det verkligen. Ingen idé att vänta. Det är bäst att börja när motivationen är där den ska.

 1. Britt says:

  Hej. Vet nog vad jag vill detta år MEN tänker att jag borde göra en visionboard först… och planera i kalendern. Kanske kan jag göra det imorgon är tanken men nu när jag läst ditt inlägg så börjar jag NU. Tack

 2. jessica says:

  Jag är nyfiken på vad nyårskalendern är för något (Det kanske står i något tidigare inlägg) men jag har inte hittat det:) Skit snygg hemsida du har för övrigt, ska bli kul att följa dig!

  • Dorotea says:

   Vad roligt att du tycker om sidan och att du vill återkomma. Information om nyårskalendern har jag nu mejlat till dig. Du är välkommen att anmäla dig om du vill. Välkommen hit!

 3. Evelyn says:

  Så sant att bästa tiden för att börja något nytt är NU. Ibland är dock god planering nästan halva arbetet och under den tiden hinner man städa huset och få den nya jackan…

  • Dorotea says:

   Självklart är det så att planering är A och O och det pratar jag om hela tiden. Och har du inte gjort din planering ännu så kanske du hinner få hem den nya jackan absolut. Men om du redan har gjort planeringen, vet hur du ska gå tillväga men ändå väntar på det bästa tillfället ja då får du vänta länge. Då är det NU som gäller. Städat hus och ny jacka är inte alls fel. Snarare väldigt trevligt 😉

 4. Lena Brolin says:

  Heeeej!
  För mig betyder det nya året bland annat byte av lokaler för mitt Kärnhus.
  Hade liten invigning i fredags.
  Känns verkligen som en nystart!
  Såååå roligt!
  Gjorde en visionboard inför det nya året också.
  Det känns som en bra start på 2015!
  Kraaaam och en härlig fortsättning på det nya året önskar jag dig!
  <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *