√ Jag sitter på tåget på väg mot Stockholm. Jag ska jobba där i två dagar eller det blir nästan tre för även idag när jag kommer fram blir det en del arbete. Det gäller att klämma in så mycket som möjligt. Det har blivit en del resor till Stockholm sedan jag började driva företag och det har blivit en trevlig del av mitt företagande. En frisk fläkt på något sätt. Jag ska på flera möten men de två stora aktiviteterna är Caminos hållbarhetsdag imorgon vilket är en heldag och på tisdag ska jag föreläsa om PR tillsammans med min PR-byrå. Jag ser fram emot båda.

√ Att sitta på tåg tycker jag är fascinerande. Jag har alltid med mig min dator så att jag kan jobba under resan. Det händer något magiskt när jag sitter på tåg. Jag blir väldigt fokuserad på det jag gör och hör knappt det som händer omkring mig. Jag går in i en egen bubbla och där stannar jag tills de annonserar att vi börjar närma oss Stockholms central. Jag är rätt bra på att fokusera på det här viset även när jag inte sitter på tåg men det blir ändå inte riktigt samma sak. Jag har funderat på vad som är skillnaden och förstår ju att det handlar om att jag inte har något annat som pockar på. Jag kan inte ta mig någonstans och det finns inget annat att hämta att sysselsätta mig med. Jag har min dator och sedan finns det inte så mycket mer att göra.

Den här känslan är viktig för att få det fokus som önskas. Om du också vill kunna sitta som i en bubbla för att göra ditt arbete behöver du skapa samma miljö som det är att sitta på ett tåg. Hur kan du göra detta? Jo, genom att eliminera störmoment. Bestäm vad du ska göra och se till att allt annat är bortsopat för stunden. Genom att du har en plan och har bestämt dig för vad du ska göra har du skapat dig en tågmiljö. Självklart kan du hämta dig en kopp te eller kaffe som du smuttar på medan du arbetar men bestäm sedan när det är okej att fylla på.

√ Jag har lämnat familjen hemma trots att det är mannens födelsedag imorgon. Efter mycket diskussion kring detta kunde sonen förlika sig med att vi ska fira stort på onsdag istället. Han fick bestämma vad vi ska ha för tårta och då kände han sig helt okej med att kalaset blir uppskjutet. Kalas är oerhört viktigt. I alla fall när man är fem år.

Solen skiner igen idag. Igår var det så där grått och trist som gör att allt känns lite tyngre men idag när solen skiner blir det en större lätthet i stegen. Jag sitter ju i och för sig på ett tåg och kan inte njuta så mycket av vädret men när jag tittar ut genom fönstret svischar ett vackert landskap förbi som bara blir vackrare av solens ljus.

påtåget

2 tankar om “Söndagstankar: stort fokus under resans gång

  1. Camilla says:

    Att jobba på tåg är oslagbart! Har långpendlat i flera år och trivts väldigt bra med det! Längre resor är ännu bättre 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *