Sluta jämföraDagens söndagsfilm är inte så som mina filmer brukar vara. Idag dyker jag inte in i min Bullet Journal och visar smarta planeringssystem utan är jag nog lite bitsk och pratar om ett fenomen som jag känner tar över denna fantastiska metod som Bullet Journaling är. Nämligen att jämföra sig med andra och inte vara nöjd med sitt.

sluta jämföraSluta jämföra

Dagens fokus i söndagsfilmen är S L U T A J Ä M F Ö R A för jag tycker att det är så viktigt att vi pratar om det. Det är viktigt att jobba med sig själv och låta din Bullet Journal vara en del av din resa och din utveckling. Den ska inte ge dig ångest eller känslor av att du inte är bra nog. För det är du. Hur din handstil ser ut eller hur du ritar är inte ett mått på din värdighet eller vilken plats i hierarkin du har. Inte alls. Din Bullet Journal är ett verktyg för att få vardagen att fungera på det sätt du önskar.

sluta jämföraEtt generöst community

I mångt och mycket är Bullet Journalcommunityt fantastiskt. Det är generöst och glatt. Men ibland kommer pekpinnarna ändå fram. Detta är rätt och detta är fel. Så här gör man. Detta är att skriva fint och detta inte och denna pennan är den absolut bästa. Fel! Fel! Fel! som Brasse skulle säga. Det som är rätt för dig är rätt. Det kan aldrig vara fel.

Gör din bujo till din egen

I filmen pratar jag om att skapa en bujo som passar din vardag och det du gör. Den ska innehålla det som ger dig det behöver för att underlätta. I torsdags lanserade jag två kurser där den ena är en uppstart till Bullet Journaling och den andra handlar om att använda sina mål på ett djupare sätt. Förutom detta kan jag hjälpa dig med just det här att hitta det du ska ha i din Bullet Journal för att den ska hjälpa dig på bästa sätt. Jag ser att många av er tycker det är svårt att veta vilka sidor ni ska ha. Kontakta mig om du vill ha hjälp med det så kommer vi överens om ett bra coachingförfarande.

sluta jämföraSöndagsfilmen

Jag pratar om att jämföra sig i filmen och jag ger några tips också. Och jag låter stundvis bitsk. Ni får ta det som det är idag helt enkelt.

Vinnaren i tävlingen

Idag annonserar jag och tidformera.se vinnaren i give awaytävlingen. Ni är många som skrivit fantastiska svar på frågan och det har varit en glädje att läsa. Det kommer inte bli lätt att välja men det är ju så en tävling går till. En vinnare.

Vi meddelar vinnaren klockan 18:00.

9 tankar om “Söndagsfilmen – Sluta jämföra dig med andra. Du är bra nog

 1. Lisa says:

  Intressant film! Jag tog åt mig direkt och kände att vad LÖJLIG jag är! 🙂

  Min handstil duger fint. Det gör inget om det blir fel här och där. Det är ingen som dör av det.
  Huvudsaken är ju att man får ett fungerande system, precis som du säger.

 2. Helena Roth says:

  Så sant – i allt! Hela livet blir bättre om vi slutar jämföra! (Inte minst eftersom vi oftast jämför andras utsida med vår insida dessutom, vilket ju e lika galet som att jämföra äpplen och mangos.)

  • Dorotea says:

   Äpplen och mangos helt klart. Jämföra gör oss trötta och sjuka och det är inte bra.

   En annan sak, du har anmält dig till Snigelpostklubben. Kan du klicka in dig i gruppen på Facebook där du får all information du behöver. Adresser och brevpar kommer att läggas in där.

 3. Pingback: Årskrönika 2017 – Bloggåret – Dorotea Pettersson, Personal Planner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *