På onsdag startar vi utmaningen 15 minuter till sinnesro. En utmaning som går ut på att du ska finna ditt sätt att att varva ner varje dag. Ditt sätt att sätta tankarna på plats och känna att det är ordning. Känna ro.

Alla är där de befinner sig och gör på sitt sätt. Inget sätt är mer rätt än det andra utan det är helt personligt hur du gör. Du vet bäst vad som brukar kunna få dig att slappna av. Det finns ingen universell regel. Sätta mig i lotusställning stilla i en timme eller fler vore tortyr men det passar utmärkt för någon annan.

Mitt eget mål med utmaningen är att fokusera på att vara ledig. Jag ska med hjälp av mina 15 minuter rensa ut mitt jobb ur hjärnan för att sedan kunna fokusera på att vara ledig. Kan verka underligt hur jag behöver träna mig själv till ledighet men sanningen är den att det behöver vi alla. Det tar en stund för de flesta att varva ner från allt sitt arbete och komma in i semestertakt.

Jag tänker sätta mig på en lugn plats, helst utomhus, med en kopp te och gå in i min egen bubbla. Stirra rakt fram eller blunda. Vilket som känns bäst. Sedan sitta där och låta tankarna gå som de vill. Eftersom jag vet hur jag ofta fungerar kommer jag ha en anteckningsbok och en penna med mig för att skriva ner det jag inte vill glömma bort. Det hjälper mig att släppa tanken och gå vidare.

Har du funderat på hur du ska göra?

863ED62D-479C-4158-ACAE-D28EDFDD15B4

Om du vill vara med så är det bara att klicka på fotot nedan så kommer du till evenemanget på Facebook:

utmaning

2 tankar om “Sommarmåndag: mina 15 minuter till sinnesro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *