sommarläsningInför varje sommar hänger jag i nätbokhandeln och beställer lättsmällt skönlitteratur. Sommaren är min tid för att skjunka in i en bok och försvinna bort i en annan värld. Jag finner ro och det får mig att helt slappna av. Det skingrar tankarna på arbete och deadlines vilket är precis vad jag behöver.

sommarläsningSommarläsning

Jag har ingen utarbetat metod för att välja böcker utan det blir lite som det blir. Det som finns med på topplistan eller en bok som någon har rekommenderat. I år har jag flera stycken böcker stående i bokhyllan som jag tänkt läsa så det blev inte fler än tre böcker i kundkorgen den här gången.

sommarläsningBokklubb med bubbel

En av böckerna, Mina hemligheter, ska jag läsa tillsammans med mina väninnor. Lite som en bokklubb som med största sannolikhet kommer mynna ut i prat om precis allt möjligt förutom boken. Till det dricks det bubbel och med ost. Jag ser mycket fram emot första bokklubbskvällen som är inom kort. Jag behöver bara se till att öppna boken och läsa den men jag oroar mig inte ett dugg. Jag läser fortare än någon jag känner. Och ja, jag minns vad jag läst. Jag är en snabbläsare vilket jag har haft nytta av många gånger i mitt liv.

sommarläsningI min ensamhet

De andra böckerna ska jag läsa ensam och utan samtal med andra. Jag tänker krypa upp i en soffa med en filt och stänga av världen utanför. Är det fint väder så soffan på altanen. Annars i vardagsrummet eller vem vet kanske blir det en fåtölj i en hotellobby. Man kan inte riktigt veta så här i sommartider.

sommarläsningDin bokkultur

Läser du böcker på sommaren? Vad läser du i så fall och har du något litet att berätta om din personliga bokkultur. Jag tror vi alla har en egen bokkultur och traditioner kring hur vi gör med vår läsning. Jag är nyfiken.

8 tankar om “Sommarläsning, min bästa avslappningsmetod

 1. Wynja says:

  Jag läser alltid någon bok. Fantasy, romaner, andlig utveckling.. Ja, det mesta utom deckare.
  Just nu är jag på Öland och boken jag snart läst ut är ”Sigrid” av Johanne Hildebrant. Regnet hänger i luften, så det blev en tur till loppisen nästgårds. Där finns böcker för en tia. Jag valde ” La Peregrina ” av Cecilia Samartin.
  Ha en skön semester! /Wynja

 2. Stella Scott says:

  Jag är periodare, men läser ändå jämt har jag märkt. Även när jag tror att jag inte läst har jag ändå lyckats peta i mig en volym eller två. 😀
  Din grupp där ni delar bok och bubble låter verkligen frestande. Har sällan läst för att dela med andra, även om jag gillar tanken på ”bokklubb.” En dag kanske jag faktiskt kommer till skott.

  • Dorotea says:

   Men precis. Jag kan tycka att jag inte läst på länge men när jag tänker efter har jag ofta läst flera böcker nyligen. Det är det där intensiva läsandet som blir av på sommaren.

   Ja, bokklubb är inspirerande. En bok, flera läsare och intressanta samtal eftersom vi uppfattar olika saker och på olika sätt.

 3. Carin H Brander says:

  Jag har alltid läst hysteriskt mycket, hela mitt liv. Läser också sjukt snabbt, det är jag tacksam för! Men nu är det stiltje på den fronten, det är för mycket rodda småbarn och för lite ligga still på balkongen. Hoppas att de brås på mig och vill läsa massor själva sen, så kanske det blir lite lugn och ro.

 4. Charlotte says:

  Just nu är jag inne i en period då jag läser lite, alltså mindre än jag brukar. Har varit med i flera bokklubbar, med lite olika fokus och ibland längtar jag till de där samtalen om böckerna och livet som kan uppstå då.

  • Dorotea says:

   Det är just samtalen som kommer från att ha läst boken som leder in på livet som jag älskar. Bokprat tar fram så mycket annat som är relevant för oss. Du får starta en ny bokklubb.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *