Under hela året i stort sett går jag upp tidigt på morgonen och startar min dag med min fokustimme. Fokustimmen ger mig det jag behöver för att få en bra start på dagen. Den är väldigt viktig för mig så jag värdesätter den även under sommarledigheten även om jag inte riktigt behöver samma start då.

Förra sommaren blev ni bjudna på fantastiska gästinlägg, SommarBoost2015, här på bloggen från nio bloggare i landet. Det var min sommarunderhållning till er kan man säga. I år tänker jag mig något annat. Jag tänker att vi ska fortsätta fokusera på våra morgnar trots att vi är lediga. Detta eftersom hur morgonen är spelar en stor roll i hur resten av dagen blir. Detta även på sommaren. Vi lägger kanske inte riktigt samma fokus i planeringen av dagen men att ha en skön egen stund på morgonen kan ändå vara viktigt. I alla fall för mig.

SOMMARENS UTMANING

Så vad tänker jag? Jo, jag tycker vi ska fokusera på det sköna, det avslappnande och på det gottiga. Ni vet, långa frukostar på altanen eller på njutbara springturer i skogen. Jag vet inte vad som ger just dig det där sköna som du vill ha på sommaren och som du sedan kan se tillbaka på när det börjar bli grått och trist. Jag älskar ju min altan och bryggan i båthamnen. Där tycker jag om att vistas på sommaren och det är även där jag gärna börjar min dag, om möjligt.

Så i sommar utmanar jag dig i att lägga lite mer tanke i din morgon. Vad kan en skön morgon ge för att resten av dagen ska bli som du önskar? Är det en extra god frukost med familjen eller kanske en promenad i skogen med teet i en termos? Kan det vara att göra yoga på en altan eller på en gräsmatta? Kan det innefatta papper och penna för att planera en semesterresa medan du dricker frukostkaffet eller för att skriva ner vad som behövs för dagens utflykt?

Alltså, du behöver inte ha din fokustimme på det sätt som du har resten av året men låt ändå inte din morgon springa ifrån dig. Gör den till en skön stund. Till något som du längtar efter när du lägger dig på kvällen och hoppar upp till när du vaknar på morgonen. Det finns inget krav om vilken tid du startar din morgon. Det finns det aldrig men framför allt inte nu. Det kan lika väl vara en brunch om det passar dig bäst.

 

[bctt tweet=”Gör morgonen till något du längtar efter när du lägger dig på kvällen och hoppar upp till på morgonen.”]DETTA GÄLLER FÖR ATT DELTA

För att delta behöver du inte göra speciellt mycket mer än att ha en skön morgon, ta en bild och lägga upp på sociala medier. Tagga ditt bidrag med #skönmorgon5am och #godmorgon5am.

#skönmorgon5am pågår mellan 27 juni och den 12 augusti.

För att sprida utmaningen får du mer än gärna dela detta blogginlägg eller annat som jag kommer lägga upp på sociala medier. Ju fler vi blir som sprider bilder på en skön morgon desto trevligare. Vem vill inte ha en skön morgon?

HUR JAG KOMMER BIDRA UNDER UTMANINGENS GÅNG

För att hjälpa er kommer jag att skriva inlägg här på bloggen relaterade till sådant som hör en skön morgon till. Något om sommarplanering, morgonrutiner, bilder från semestern på Österlen och otaliga frukostar.

Jag kommer lägga mina bilder främst på Instagram men även på Facebook så följ mig där. Om du inte följer mig så kan du lätt hitta inläggen från både mig och från andra under hashtaggarna.

VILL DU BIDRA?

Om du kan tänka dig att bidra mer än med dina bilder så söker jag minst två personer som vill gästblogga om sin morgon. Om du är intresserad av det så mejla mig på dorotea@dorro.se så väljer jag ut de som får blogga här i sommar.

#skönmorgon5am

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *