Anmälan är avslutad för den här gången.


Snigelpostklubben vykortsmånadDet är dags att sätta igång omgång tre av Snigelpostklubben. Det är verkligen superroligt att det är så många som är med och skriver brev till varandra.

Det blir vykortsmånad

Under juni och juli har vi skrivit brev till varandra. Långa och korta men alltid intressanta. Denna månaden har jag tänkt att vi gör lite annorlunda. Istället för brev tänker jag att vi skickar vykort till varandra. Vi skriver fortfarande för hand och får glädjas åt att få något annat än räkningar och reklam i brevlådan.

Snigelpostklubben vykortsmånadDet som händer just nu

På ett vykort skriver man ofta det som händer just nu eller skickar en hälsning av något slag. Ofta sammanknippas kanske vykort med att man är ute och reser men det behöver inte vara så. Det går alldeles utmärkt att sitta hemma på sin kammare och skriva och sedan gå till sin närmaste brevlåda.

Snigelpostklubben vykortsmånadVykort med fina motiv

Jag ser fram emot att gå till affären och välja ut vykort med fina motiv. Mycket enklare att hitta än brevpapper. Jag tycker ju otroligt mycket om blommor men jag får se vad jag kan tänkas hitta i butikerna i min närhet. Jag kanske rentav skapar mina egna. Det får man se helt enkelt.

Snigelpostklubben vykortsmånadDetta är snigelpostklubben

Vi ska skriva brev till varandra. Vi ska skriva med den handstil vi har och vi ska berätta. Vi ska träna in nya vackra stilar för att vi känner för det och vi ska känna oss nöjda med hur vi skriver.

Så här kommer det gå till:

1. Varje månad den första kommer ett inlägg om att nu är det dags för Snigelpostklubben igen. I det inlägget kommenterar du att du vill vara med och efter tre dagar kommer jag att göra mitt bästa att para ihop personer som skriver brev till varandra.

Detta kommer i alla fall vara förfarandet nu i början. När vi blir många så kommer det hanteras på annat sätt men vi börjar så här.

2. Varje månad kommer ha ett tema. Hur du väljer att hantera detta tema är upp till dig. Du kan:

  • skriva om temat utifrån hur du uppfattar det
  • doodla/dekorera enligt temat
  • välja citat som är temarelaterade

Det finns alltså ingen regel för hur du väljer att göra. Temat är enbart en hjälp för att få fantasin att flöda. Jag vet att det kan kännas konstigt att skriva till någon man inte känner och inte har någon relation till och temat är tänkt att brygga denna känsla.

3. Någon gång under sista veckan i månaden kommer ett nytt Snigelpostinlägg här på bloggen och då visar jag upp bilder som jag fått av er under månaden. Det kan vara en bild när du sitter och pysslar med ditt brev, hur ett citat du skrivit blev eller en doodle du ritat. Återigen, som du vill och det du vill visa.

Brev är ju personliga för det mesta så hur mycket du vill visa är upp till dig.

Bilderna skickar du till mig via mejl eller så lägger du upp på Instagram under hashtaggen #snigelpostklubben så kan jag hitta de där.

#snigelpostklubben

4. Snigelpostklubben har en Facebookgrupp där samtal kan ske och det är även här listan över vilka som ska skriva till varandra hamnar och där ni sedan kan byta adresser med varandra.

Gå med i facebookgruppen här.

Snigelpostklubben vykortsmånadVarje månad har vi ett tema

Och som jag skrivit ovan så har varje månad ett tema. Förra månaden var det sommarkänsla vilket resulterade i berättelser om sommaren och somriga brevpapper.

Månadens tema

vykortsmånad

Grupper om fem: Jag kommer att dela in alla som är med i grupper om fem personer som skriver och skickar vykort till varandra. Det innebär fem skickade och fem mottagna vykort när månaden är slut. Jag kommer denna gången inte ta hänsyn till om ni redan har skrivit till varandra.

OBS: Vill du vara med? Anmäl dig med en kommentar här nedan. Kommentaren är din inträdesbiljett till facebookgruppen och månadens omgång.

Anmälan stänger fredagen den 4 augusti.

Snigelpostklubben vykortsmånad

43 tankar om “Snigelpostklubben – Vykortsmånad

Comments are closed.