Anmälan är stängd


tacksamhet

Den 8 oktober infaller tacksägelsedagen i år. Historiskt är det en dag då man tackar för den skörd man fått och som man på den här dagen tog med sig av till kyrkan för att dela med sig med dem som hade det sämre ställt. Vi har mycket att vara tacksamma för och det tycker jag är viktigt att uppmärksamma.

tacksamhetTack!

Jag vill återigen tacka alla er som är med och skriver brev. Stämningen i gruppen är härlig och alla blir så glada för de ord som skrivs. Ny vänskap är alltid fint och det ska firas tycker jag. Och vi firar det med att skriva brev till varandra och födelsedagskort till dem som fyller år under månaden. Jag tycker vi fortsätter ett tag till.

tacksamhetTacksamhet är månadens tema

Eftersom det är en månad där tacksamhet står i centrum så tycker jag att det är bra tema. I USA och Canada firar man Thanksgiving och här i Sverige uppmärksammas det i kyrkoåret.

Vi har alla en skörd att tacka för. Kanske inte i form av äpplen och svamp men säkert av upplevelser, vänskap och nya erfarenheter. Det känns som ett bra ämne tycker jag.

Månadens tema: 

Tacksamhet

tacksamhetDetta är snigelpostklubben

Vi ska skriva brev till varandra. Vi ska skriva med den handstil vi har och vi ska berätta. Vi ska träna in nya vackra stilar för att vi känner för det och vi ska känna oss nöjda med hur vi skriver.

Så här går det till:

1. Varje månad den första kommer ett inlägg om att nu är det dags för Snigelpostklubben igen. I det inlägget kommenterar du att du vill vara med och efter tre dagar kommer jag att göra mitt bästa att para ihop personer som skriver brev till varandra.

2. Varje månad har ett tema. Hur du väljer att hantera detta tema är upp till dig. Du kan:

 • skriva om temat utifrån hur du uppfattar det
 • doodla/dekorera enligt temat
 • välja citat som är temarelaterade

Det finns alltså ingen regel för hur du väljer att göra. Temat är enbart en hjälp för att få fantasin att flöda. Jag vet att det kan kännas konstigt att skriva till någon man inte känner och inte har någon relation till och temat är tänkt att brygga denna känsla.

3. Snigelpostklubben har en Facebookgrupp där samtal kan ske och det är även här listan över vilka som ska skriva till varandra hamnar och där ni sedan kan byta adresser med varandra. Det är alltså viktigt att du klickar in dig i gruppen efter att du har anmält att du ska delta. Du kommer annars inte veta vem som blir din brevvän.

Gå med i facebookgruppen här.

tacksamhetAnmälan

Vill du vara med? Anmäl dig med en kommentar i kommentarsfältet. Skriv med ditt namn i kommentaren om ditt användarnamn inte helt avslöjar vad du heter. För- och efternamn.

Kommentaren är din inträdesbiljett till facebookgruppen och månadens omgång. Med andra ord, jag släpper inte in dig i gruppen om du inte anmält dig här.

Anmälan stänger lördagen den 7 oktober klockan 18:00.

39 tankar om “Snigelpost: tacksamhet

 1. Ankie Hansson says:

  Å jag vill gärna ha ny brevvän och vilket superbra tema, tacksamhet är något jag behöver träna på så detta passar mig som handen i handsken

 2. NinaGual says:

  Åh jag vill gärna vara med på detta för att stimulera det analoga skrivandet. Just idag är det 1år sedan jag började jobba igen efter en utmattning. Så tacksamhet är helt rätt tema för det jag ska manifestera för detta år av tillfrisknande.

 3. iHanna says:

  Jag fattar inte om det handlar om att bli brevvänner, eller om det handlar om ett brev? Jag vill gärna få/skriva brev, men vet inte om jag är den bästa på att skicka brev i längden… 🙂 Då gillar jag bättre byten, men vet inte vilket du menar att detta är? 🙂

  Missade ju det om vykort, det hade passat mig super!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *