Skriv in dina mål i din Bullet JournalDåså, nu är jag på banan igen med söndagsfilmen och idag pratar jag om att skriva in sina mål i sin Bullet Journal. Året är fortfarande i sin början och jag ser många som jobbar med att formulera sina mål och det är många funderingar kring hur detta kan göras.

Skriv in dina mål i din Bullet JournalFilm eller text?

För dig som vill se på filmen direkt så är det bara att klicka sig direkt in på den här nedan. Du som hellre läser kika nedanför filmen.

Skriv in dina mål i din Bullet Journal

Att skriva sin mål och tankar inför ett nytt år vet ni ju att jag tycker är viktigt vid det här laget. Det jag däremot tycker är viktigare är att inte krånga till det för mycket. Vad tydlig och dina formuleringar så du kommer ihåg vad du menade när du läser det igen om några månader. Se till att målen är mätbara och skapa en möjlighet för dig att uppnå dem. Med det menar jag att det är bra om målen är rimliga.

Skriv hellre lite för mycket förklarande text än för lite. Det är så frustrerande när man sedan inte förstår vad det var man egentligen tänkte.

Skriv in dina mål i din Bullet JournalAlla gillar inte att sätta mål

Om du inte tycker om mål så tänk känslor och riktning istället. Vad vill du känna i år eller åt vilket håll ska jag? Det blir mycket prat om mål i slutet och början av ett år och det har jag skrivit ett inlägg om redan. Dras inte med i den hetsen om det är något som inte riktigt passar dig.

Skriv in dina mål i din Bullet JournalOlika sätt

När jag satt och utvärderade 2017 så märkte jag att jag hade spridit ut mina mål lite för mycket och de var för diffusa så det har jag rättat till för i år. Jag har förutom sidor där jag skrivit ner allt jag tänker kring ett mål även gjort ett översiktsuppslag för att snabbt se över vad jag har tänkt.

Skriv in dina mål i din Bullet JournalMålöversikt
Ett uppslag där jag har översikt över alla mina områden och mål.

Specifika sidor
En sida där allt kring ett område och mål finns.

Visualisering
Visualisering är att man föreställer sig hur det kommer vara, se ut och kännas när målet är uppnått. Det gör det lättare att arbeta mot målet.

Man kan även göra sina mål visualiserade – en så kallad visionboard. Här kan du antingen rita själv eller använda bilder ur tidningar.

10 tankar om “Skriv in dina mål i din Bullet Journal

 1. Pippi says:

  Mycket bra tankar.
  Jag sitter med veckans uppgift och det här passar bra in i det.
  Vad är måsten och vad är ” vill” . Vilka ”vill” och påtagna uppgifter har blivit måsten?
  Hur ska jag planera mina mål i både måsten och vill.
  Den här uppgiften känner jag kommer ta tid .

 2. Sandra Jönsson says:

  Först: Så himla läckert du textar och ritar i din bullet journal. Jag försöker komma från känslan av att jag måste prestera och jag tror att just målsättningar många gånger har spätt på min prestationsångest. Därför gillar jag hur du vänder på det: ”tänk på känslor och riktning istället”. Jag övar på att leva och tänka så; att fokusera på kvaliteten, hur jag känner mig när jag gör si eller så, snarare än att låta det kvantitativa – gick jag BARA 9 995 steg idag – ta överhanden. Har du några tips på hur jag kan skapa mål utifrån känslor? Tack för inspirerande läsning!

  • Malin Lundskog says:

   Älskar att sätta mål utifrån känslor 🙂 Brukar visualisera målet och ”känna in” hur det känns när jag är där. Funkar gôrbra! (väldigt enkelt beskrivet här, men i alla fall …) Spännande se vad Dorro tänker om det här!

   • Dorotea says:

    Tack! Mål utifrån känslor är lite klurigare men det går. Och det är verkligen superviktigt att fokusera på det du gjort istället för det du inte har gjort.

    Låt mig tänka ett varv kring din fråga så kommer jag med ett svar i form av ett blogginlägg. Blir det bra?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *