Tja!

Det där som du halkar efter med på din lista har en tendens att göra att ditt flow uteblir. Att prokrastinera skapar en tung känsla. Jag föreslår att du skapar ett uppsamlingstillfälle.

En gång i veckan skapar jag flow genom att gå igenom min lista och plocka ut det jag dragit mig ifrån att göra. Små saker som känns trista, svåra eller såpass lätta att de inte blir gjorda. Jag skapar en ny lista av dessa och sätter mig sedan och bockar av i hejdundrandes fart.

Det som är lätt blir inte gjort

Visst är det lite underligt att det som egentligen är lätt att göra är det som inte blir gjort? Jag tror att det beror på att det just är enkelt och kan göras precis när som helst. Det dumma är att när som helst inträffar väldigt sällan. Sedan är det såklart så att det vi inte tycker om att göra blir kvar till sist.

Uppsamlingstillfälle en gång i veckan

Det jag föreslår är att ha ett uppsamlingstillfälle varje vecka då du ser över just de där uppgifterna som faller mellan stolarna och GÖR det. Skriv det där mailet, fixa fakturorna eller ring och säg upp tjänsten du inte vill ha längre. Ge det en timme eller två och du blir klar.

Det går även bra att ta en kvart o dagen om det känns bättre men jag tycker om att avsluta veckan med det. Det ger en skön helgkänsla.

Just do it som Nike säger.⠀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *