Sätt ord på ditt syfte? Ja, det här med att ha en riktning. Något du strävar efter och hur det kommer sig att det är just det som är viktigt för dig. Syftet med livet, med året, med månaden eller med dagen. Vilket som. Det som passar dig bäst. Men se till att göra det för det kommer göra hela skillnaden till att uppnå det du vill uppnå.

Sätta ord på ditt syfteThe power of intention

På engelska pratar man om ”the power of intention” – kraften i att medvetandegöra sina tankar och sitt syfte. Vad händer när du ger kraft till ditt syfte och varför ska vi göra det?

Det handlar om att ha en mening med det du gör. Om du börjar din dag utan att tänka efter vad du vill göra eller behöver göra så blir din dag utan riktning.  Om du vill uppnå något specifikt så kommer den metoden att fungera väldigt dålig. När du sätter ord på ditt syfte skapar du din riktning.

Sätta ord på ditt syfteSätta ord på ditt syfte

Att sätta ord på sitt syfte är alltså egentligen inte mycket mer än att ha en plan eller en riktning men när du väljer att inte bara skriva ner eller tänka ditt syfte utan också uppmärksammar känslan och verkligen sätter fokus på syftet då händer det grejer. När du medvetet stannar upp och påminner dig själv så kommer du automatiskt att styra om vad du tänker och vad du gör så att du tar de rätta stegen mot det du önskar. Agendan faller helt enkelt lättare på plats.

Sätta ord på ditt syfteJag fick resultat

Jag är en stor förespråkare av att det du tänker händer men ännu mer om du dessutom skriver ner det. Det blir tydligt och verkligt. Tänk då vad som händer om du förankrar det i dina känslor och i din kropp och dessutom påminner dig själv om det ofta. Väldigt ofta. Det måste ju bli skillnad eller hur?

Jag har alltid jobbat med att sätta mål för vad jag vill och för det jag ska göra men jag har inte alltid varit lika bra på att göra dem till en del av mig själv. Jag fick för mig att det räckte att skriva ner dem men jag nådde aldrig riktigt ända fram. Inte så långt fram som jag ville i alla fall. När jag började att göra målen till en del av mig själv började jag märka skillnad. Plötsligt såg jag lösningar jag inte sett tidigare. Jag träffade människor som gav mig den energi och den målmedvetenhet som jag behövde. Jag märkte att det blev lättare att ta tag i sådant jag tidigare tyckt var trist att jobba med. Målen blev klarare och lättare att arbeta mot.

Sätta ord på ditt syfteStändig följeslagare

Jag gör mina mål och mina avsikter med de projekt jag ger mig in i till ständiga följeslagare. Jag skriver ner dem, jag berättar för mina kollegor eller vänner vad jag håller på med och jag ser över och utvärderar dem ofta. Vissa mål utvärderar jag varje dag och andra kvartalsvis. Det beror på syftet, storleken och vilket tidsspann jag har med min önskan.

Jag tror att det är viktigt att göra det till ett mantra för sig själv. Det ska upprepas och det ska synas i allt du gör och finnas tillgängligt där du befinner dig. Om de inte gör det så kommer du tappa takten och riktningen, så ta dig tid att förtydliga vad det är du vill.

Imorgon kommer ett inlägg med hur du gör för att få kraft i ditt syfte.

8 sätt att ge kraft till ditt syfte

9 tankar om “Sätt ord på ditt syfte

 1. Sari says:

  Åh vad spännande! Ser fram emot augusti – jag tror det är samma som du nämt tidigare att det handlar om nystart och skolstart och – kanske att som du säger få ett syfte med att gå upp ut sängen!
  Tack för inspirerande tankar!
  En sån sids vill jag göra i min Bujo också!

  • Dorotea says:

   Jaaa! Nystart är alltid kul. Jag tror att det är viktigt att veta varför man gör saker och för det ger oss energi och vilja att sätta igång vår dag.

 2. KRISTINA says:

  Jag har ju också kommit en bit på vägen. Varje morgon gör jag min ”Miracle Morning rutin” , med allt vad det innebär.. Idag älskar jag att gå upp 3 timmar innan jag tar mig till jobbet… Dessutom så lyssnar jag på inspirerande Audioböcker på vägen till jobbet.. Det är rena lyckan att fylla sin morgon med sådant som får en att växa!

  • Dorotea says:

   Morgonrutinen gör verkligen att gå upp ur sängen blir så mycket enklare. Att veta att det man först gör på morgonen är något som gör en glad och ger en mening gör skillnad.

 3. Pingback: 8 sätt att ge kraft till ditt syfte - Dorotea Pettersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *