När du tar dig an en dag, en planering eller ett projekt, hur tänker du då? Gör du det du ska göra för att ta dig framåt och skapa resultat eller funderar du runt varje moment och oroar dig för det du just nu inte kan eller hinner göra? Vilken inställning har du till det du just nu gör? Detta är väldigt avgörande för hur du använder din energi och hur mycket energi som du faktiskt lägger på rätt saker.

När jag skrev boken kände jag att det saknades något. Te är många gånger en social dryck. Man sitter ner med kollegor, studiebekanta eller med sina vänner och samtalar. Man kommer ofta ganska djupt in i ämnen. Alltså förutom att det är ett bra sätt att få fokus och finna sin energi och kreativitet så har teet denna sociala aspekt. Jag satt och tänkte på detta medan jag skrev och insåg att det är en dimension som behöver vara med även i boken. Så jag frågade två personer som jag tyckte skulle passa ypperligt för mitt ämne och kontexten.

Båda två tackade ja och en av dessa personer är Charlie Söderberg. Han är känd från lyxfällan kanske för de flesta men idag gör han andra saker. Bland annat föreläser han för människor om pengar, tid och energi. Och tid och energi är ju ämnen intressanta för mig. Jag åkte ner till hans hemby i Skåne och satte mig i hans orangerie och hade ett ”Samtal över en kopp te” med honom. Oerhört trevligt.

Delar av detta samtal finns med i boken och det får ni läsa däri men här idag vill jag dela med mig av en del som inte kom med i boken. Charlie pratar om något som han kallar för Alfapetmodellen och det anspelar på det jag började denna text med: hur vi tar oss an det arbete vi ska göra. Mycket intressant kan jag lova.

Om du vill komma till Boksläppet på fredag den 6 november på Götheborgs Te & Kaffehandel i Nordstan så är du varmt välkommen. Vi börjar klockan 17:00. Anmälan kan du göra här: Länk till bokningen.

Har du inte möjlighet att komma till boksläppet men gärna vill köpa boken så kan du göra det här: Länk till beställning av bok.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *