saker-jag-formodligen-inte-kommer-gora-under-nasta-ar

Ja, ni vet ju att jag sitter och rensar mitt liv just nu och det dyker upp alla möjliga tankar. För det är ju så att allt är möjligt men allt är inte för mig och just det sitter jag och väger. Så här sitter jag just nu och funderar på saker inför nästa år som jag förmodligen inte kommer att göra.

ÄR DETTA RELEVANT ATT BERÄTTA?

Varför vill jag berätta om det för er? Det är ju knappast relevant om jag redan nu vet att det med största sannolikhet inte kommer bli av? Jo, för jag tycker om tanken att allt är möjligt men att det är jag själv som väljer vad jag vill göra utrymme för. Jag skulle kunna sälja huset och flytta med hela familjen till Spanien och låta barnen gå i skola där. Det är möjligt. Men vet ni, jag vill inte. Det är inte vad jag drömmer om. En lägenhet i Italien kanske som jag kan åka till då och då när jag behöver miljöombyte men inte mer än så.

ANVÄND DEN STORA PENSELN 

Att använda stora penseln är nyttigt ibland. Att titta bortom det som känns möjligt i den vardag du lever i idag. Varför? Jo, för det kan hjälpa dig att framför allt se det du tycker väldigt mycket om i ditt liv och låta det ta mer plats kanske. Och det förtydligar också det som faktiskt tar av din energi mer än vad det ger och kanske är det dags att göra något åt det. Men framför allt tycker jag att det är nyttigt att drömma och låta vyerna och visionerna bli hur stora som helst. För i drömmen och i visionen finns din verklighet. Den bor där. Det är svårt att skapa något i fantasin som inte alls finns inom din referensram. Vi utgår alltid från våra erfarenhter varken det är erfarenheter vi fått av att verkligt utföra eller för att vi sett det på film. Det är vad vi använder när vi drömmer och skapar visioner.

Det gäller för dig att plocka ut kärnan och göra den så tydlig i ditt liv som du önskar. Det är runt den du ska bygga din planering och vardag.

DETTA KOMMER JAG FÖRMODLIGEN INTE GÖRA

Capsule wardrobe –  tycker jag är väldigt intressant. Man har bara 33 eller 37 plagg per säsong som man använder. Man köper inget nytt. Många av plaggen följer med från säsong till säsong och andra byts ut men läggs undan och man tar fram det som passar för vädret. Det förenklar livet det håller jag helt med om och jag skulle gärna vilja prova på men jag vet att just detta är en sådan sak som jag inte kommer göra. Däremot så har jag en klädhängare i mitt sovrum där jag har de kläder som jag använder mest som också är utifrån säsong.

garderoben

Matsedel –  för varje vecka är en väldigt bra hjälp för att förenkla sin vardag. Jag har gjort det i perioder och skulle egentligen vilja göra det varje vecka men jag vet hur jag fungerar. Jag är spontan när det kommer till matlagning. Jag blir sugen på något och då ser jag till att laga det. Så med andra ord blir detta inte heller något jag kommer satsa stort på nästa år.

Inte äta socker alls – jag har dragit ner på min sockerkonsumtion och tidigare i år åt jag inget socker alls under två månader. Jag tänker ibland att jag ska ta bort det helt på heltid men alltså, jag tycker om sötsaker och ibland vill jag faktiskt få äta det. Så under nästa år kommer jag dra ner på det ännu mer men inte ta bort det helt.

Dorotea Pettersson

2 tankar om “Saker jag funderar på inför nästa år men jag förmodligen inte kommer göra

  1. Eva Svärd - Blogg om utmattningssyndrom says:

    Klokt att titta över möjliga saker men som man realistiskt inte kommer att genomföra. Just nu sitter jag och botaniserar bland dina summeringar för 2016 och planeringar för 2017. Tack för alla tips och tankar du delar med dig av. Kom just på, när jag läste om dina möjliga saker du inte kommer göra, att något jag är stolt över är våra veckomatsedlar som är så avgörande i min resa till att bli frisk från utmattningssyndrom. Så så underbart att vi alla är olika och tillåts vara det. Kram

    • Dorotea says:

      Ja det är svårt att veta från början vad som känns rimligt så allt är ju en möjlighet. Vad härligt att just matsedel fungerar så bra för dig. Det är ju helt klart en bra grej men ja, det fungerar inte för mig. Olika är bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *