Be productive. Not busy.

Sommaren har varit fantastisk och än är den inte slut. Solen skiner in genom fönstret medan jag skriver. Men ledigheten är slut och sedan en vecka tillbaka är jag i full gång med jobbet.

Rushar igång med jobbet

Det blev lite den där känslan som i sången om att baka baka kaka och man i slutet skjutsar in kakan i ugnen fast nu rushar jag igång med jobb istället. Det är ingen fara. Jag visste att det skulle bli så och jag var förberedd för det. Alla de dagar under ledigheten (det blev inte så många) som jag hade jobbdag förberedde jag för uppstart.

Hur som helst nu har jag rushat igång och det med rejäl fart. Det är möten, briefings, och telefonsamtal i ett. När jag inte sitter i möten jobbar jag administrativt med att se till att medarbetarna har allt de behöver för att kunna utföra sitt arbete. Jag är till viss navet som får det andra att snurra. Lite ansträngande ibland men en roll jag inte har något emot att ha.

Vad gör jag?

Vad gör jag då? Ja du, det undrar jag också ibland. Först och främst är jag VD på ett företag som jag själv äger. Det gjorde jag inte när jag blev anlitad men det föll sig så att jag nu även äger bolaget. Vi jobbar med utbildning på yrkeshögskolor vilket betyder att jag är tillbaka i utbildningsbranschen där jag började min karriär en gång. Jag är ju utbildad lärare. Men nu är jag inte lärare. Nu ser jag till att skolorna har lärare till sina utbildningar och kurser.

I och med det är det bråda dagar nu för snart drar terminen igång och då behöver allt klaffa. Kursplaneringar ska vara klara, material ska finnas och alla ska ha vad de behöver för att göra ett bra jobb. Och där kommer jag in som pedagogisk kunnig. Det är väldigt intressant och otroligt utmanande.

VD och coach

Utöver min VD-roll fortsätter jag såklart med mitt coachande men lite mer under radarn nu för tiden. Jag coachar fortfarande i struktur och planering för den som vill men det blir även inom annat beroende på vad klienten önskar.

Jag skriver bok

Dessutom skriver jag på en ny bok. Det kanske du har märkt i sociala medier. En annorlunda bok från vad jag skrivit tidigare. Den handlar om psykisk ohälsa med fokus på ångest. Mycket mer vill jag inte riktigt säga än. Jag lovar att bli mer frispråkig framöver men än så länge är jag såpass inne i min egen process att jag helst stannar där. Jag skriver när jag har möjlighet vilket varierar från vecka till vecka. Just nu pausar jag eftersom annat tar mer tid. Kanske får jag en längre lucka snart igen så som sommaren bjöd.

Det var lite om vad som händer i mitt hörn av världen. Kanske kommer bloggandet igång igen. Kanske inte. Vore det intressant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *