Ännu ett år går mot sitt slut och mina favoritdagar är här: mellandagarna. Då när jag i vanlig ordning följer mellandagstraditionen och tillbringar tre dagar med att reflektera, planera, tänka, meditera, skriva och lyssna på musik. Dagar då jag avslutar ett år och skapar riktningen för nästa år. Mellandagstraditionen toppas med nyårsafton, min favorithögtid på hela året. Jag vet att jag i år vill runda kanterna på det strama.

runda kanterna på det strama

Anteckningsböckerna och mina kort åker fram och används flitigt.

Jag vet faktiskt inte när det började att jag satte mig ner i mellandagarna men jag vet att det är länge sedan. Jag gissar i slutet av tonåren. Jag har alltid älskat nyårsafton. Jag gillar känslan, det nya, champagnen och glittret. Det är en förväntan som inte går att ta på men som är mer påtaglig än någon annan gång på året. Det är en väntan på något bättre och en fortsättning på något redan påbörjat. Jag har svårt att sätta ord på det men jag vet att det är oerhört viktigt för mig. Det är som en rit, en tredagarsceremoni.

2020 sätter riktningen på 2021

Dagarna är inte exakt likadana varje år. Jag ändras, mitt sätt att planera har ändrats och jag sätter fokus där jag känner att fokus behöver vara utifrån det år som har varit. I år har jag redan lite vagt sagt vad som är viktigt för mig. 2020 har varit ett år där oron varit stor och där ”stanna upp” har fått en ny betydelse. Ett år där det viktiga hamnat mer i centrum än någonsin tidigare. Jag har fått ändra mycket i år vilket gett mig en ny riktning professionellt. Det har förändrat hur jag tänker. Det har blivit mer storskaligt samtidigt som mitt behov av det inre ökat.

Ökat behov av stillhet

Det ska verkligen bli spännande att sätta samman det storskaliga och det ökande behovet av stillhet under det kommande året. 2021 tror jag kommer handla mycket om att rikta om ännu mer men också om mig själv. Jag behöver en omställning av mindset, av hälsa och av stillheten som sagt. Det är det jag känner nu men vad som verkligen blir det kan jag ju aldrig veta.

Planen kan alltid ändras

Ovetskapen är den ständiga följeslagaren i våra planer. Vi planerar, sätter intentioner och följer målsättningen men vad livet, verkligen, ska bjuda på det kan vi inte veta. Det har 2020 bevisat för oss på ett sätt vi inte kunde föreställa oss MEN vet du, vi klarade det också. Vi klarar sådant som är svårt. Vi klarar oro även om det är något av det jobbigaste att känna. Vi klarar att inte veta även om det gnager hårdare än mycket annat. Och vi vet att planen kan ändras. Det planen är till för att skapa din riktning och för att få dig att veta vad du önskar just nu. Med planen tar du dig framåt utifrån de inre tankar om livet som du har. Utan den är det svårare att hantera de plötsliga ändringarna. Tilliten till livet finns i tryggheten till din egen kapacitet att klara av att leva. Tilliten finns i att du gjort det här förut. Du har klarat sådant som varit svårt och du har gjort saker som gjort dig lycklig och du har gjort saker som fått dig att ropa högt av förvåning över hur bra du är. Planen tar dig dit. Den hjälper dig MEN det är du som gör. Du gör.

runda kanterna på det strama

I år har jag köpt stenar/kristaller för att mjuka upp lite till.

Mer av mig och runda kanterna på det strama

2021 vill jag att mer av mig ska vara med. Jag kommer inte sätta mål med prestation som slutresultat. Jag vill jobba inifrån. Jag vill ha intentioner fyllda med mening eller sökandet efter mening. Det blir ett annorlunda sätt för mig att tänka och jag är inte helt säker på hur det ska gå till än och det är jag helt okej med. Jag känner att jag för första gången på mycket länge inte behöver veta. Jag är helt redo att låta planen komma när den kommer och jag är helt redo att ta en dag i taget utan att den ska vara planerad i detalj. Jag vill runda kanterna på det strama och jag vill vara mindre konkret och mer i känslorna. Det kräver mod av mig för jag är så otroligt van och bekväm i att vara konkret och pedagogisk i allt jag gör. Jag ÄR pedagog men jag är mer än det och det ska fram nu.

Följ på Instagram

Följ planeringen på Instagram. Där ger jag glimtar av mina dagar.

till instagram

En tanke om “Jag vill runda kanterna på det strama

  1. Pingback: Ceremonier skapar cirkulära rörelser - Dorotea Pettersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *