Igår sände P4 Halland ett reportage om mig. Om personen Dorotea Pettersson. Om hur det kommer sig att jag idag arbetar med det jag gör och inte om hur jag utövar mitt yrke.

Det handlar om varför tid, planering och pauser är mitt koncept och vad det faktiskt betyder för mitt liv men också för ditt liv. Om utmattningsdepressionen som tog mig från ett arbete jag älskade till sängen. Till ett liv som till en början handlade om enbart vila utan att få det resultat en önskar av att vila. Det var en lång väg tillbaka med många lärdomar. Dessa lärdomar och erfarenheter har jag samlat ihop och skapat det koncept som jag idag använder mig av i mitt arbete dagligen.

Dessa lärdomar och erfarenheter är inte bara ett hopkok av sådant som låter och verkar bra utan sådant som jag själv använde mig av för att förändra min syn på livet. Verktyg som tog mig framåt och gav mig struktur. Detta pratar vi om i reportaget.

Utmattning är sista destinationen i ett stressat liv. I alla fall för den som inte ger sig själv möjlighet att reflektera genom pauser. I alla fall för den som gör mer för andra än för sig själv. I alla fall för den som springer snabbare än vad den orkar med. Men trots detta finns det en väg ur. Ibland är den lång och ibland kortare. För mig var den lång. Sex år lång.

Idag är jag glad, jag är på gång, jag har framtidstro och framåtanda och med min planering och mina pauser blir jag mitt bästa jag.

Klicka på fotot för att lyssna på hela reportaget. Det är uppdelat i tre delar så du får ”spola” mellan.

Dorotea Pettersson P4

Vill du lyssna på en kortare version. En del av reportaget så klicka här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *