Hej alla fina planerare!

När tankarna är för många i mitt huvud behöver jag få ut dem. Snabbt! Jag får panik när det studsar runt för mycket. Det blir så fasligt högljutt och jag ogillar mycket ljud.

En Brain Dump

Det är ett konstigt namn det här, Brain Dump, men det handlar precis om vad orden betyder så det får väl heta så.

En ”brain dump” är ett bra verktyg att ta till när det är för mycket. När tankarna trängs och och du känner att du har för mycket att ta tag i. Det kan tyckas vara utanför planeringsgenern men jag anser att det är en del av processen. När det är för mycket är det svårt att veta vad som är viktigt då kommer det här in.

Så här går det till

Syftet är att utan begränsningar låta allt du har i huvudet hamna på pappret. Det kan vara sysslor, arbetsuppgifter och känslor. Vad som helst egentligen. Det som gör att tankarna inte känns klara för tillfället.

Du spiller helt enkelt ut allt. Dumpar ner det på pappret för att få ut det ur huvudet. Du skapar en kaosig lista kan man säga.

När det är gjort då kan du sortera och konkretisera. Du kan bedöma vad som är viktigt och vad du faktiskt kan strunta i. Du kommer kunna känna efter vad som ska upp på morgondagens lista och vad som kan vänta till längre fram.

Ibland blir resultatet att allt är som det ska men du behövde få det ur huvudet där det är lätt att skapa stress som inte finns.

När jag använder en Brain Dump

Jag tar till en Brain Dump när jag är stressad men också när jag känner mig extra kreativ och behöver sortera mina idéer. Jag får ju många idéer och alla bollar går inte att springa på. När jag får ner det på papper ser jag lättare vad som är relevant för mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *