Ta upp pennan och skriv av dig.

Jag är bekymrad, rädd och orolig idag och tycker att det är svårt att veta hur jag ska agera. Jag är en person som syns i sociala medier. Jag bloggar. Jag är inte känd men jag syns för er som valt att jag syns hos er.

Hur gör jag idag? Jag tycker helt ärligt att det är svårt. Det är krig i Europa idag. Hur kan jag vara som vanligt då? Nej, det påverkar mig inte direkt men jag är världsmedborgare. Märker du hur jag diskuterar med mig själv nu? Vad är rätt? Vad är fel?

Jag skickade ut ett mejl till de som prenumererar på mitt nyhetsbrev för en stund sedan. Detta är vad jag skrev:

Hej,

Många känslor idag. Oro, rädsla, frustration och sorg. Rädsla är en fullt rimlig känsla idag. Själv följer jag nyhetssändningarna idag för jag är en person som vill förstå. Samtidigt gör det mig arg och ledsen på samma gång så eventuellt är det inte så smart.

Varför skriver jag till dig idag? Varför känns det viktigt? Jo, för jag är en person som tar in mycket känslor. Jag känner mycket och jag blir orolig. De känslorna är tuffa att gå runt med. Det råd jag kan ge dig som känner som jag:
​​
Fokusera på det du kan kontrollera. Du kan inte kontrollera vad Ryssland väljer att göra. Du kan kontrollera hur du reagerar och agerar. Du kan kontrollera vad du väljer att ta tag i på ditt jobb idag och vad du berättar för dina barn.

✍️Ta upp pennan och skriv av dig. Skriv om din rädsla. Skriv om din oro. Skriv ner vad du har kontroll över för att göra det tydligt. Låt känslorna hamna på papper så att du inte behöver bära runt på alla. De är tunga att bära.

kram, dorro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *